Projekt - Improving Cold Storage Equipment in Europe "ICE-E"
Udvikling af køle-/fryseudstyr til små, mellemstore og store europæiske virksomheder
Projektet er afsluttet
Projektstart 1. maj 2010. Forventet afslutning 30. april 2012.
Projektet er afsluttet.
ICE-E er et europæisk samarbejde, støttet under IEE-programmet, der har til formål at opnå energibesparelser gennem optimering af køle- og frostlagre, reparation af nuværende udstyr og eftermontering af energibesparende udstyr.
Det er udviklet til at hjælpe Europæiske ejere af køle-/frysehuse med at spare på energiforbruget. De er ofte tilbageholdende, når der opstår et behov for at installere nyt køleudstyr. Den holdning ønsker ICE-E-projektet at ændre ved at rådgive om forskellige typer energieffektivt køle- fryseudstyr, om potentielle energibesparelser i kølerum, og om hvordan de mest hensigtsmæssige energibesparelser identificeres. Køling og frysning er en af de mest energikrævende teknologier i fødevarekæden.
Mål for projektet
Målet for ICE-E-projektet er at reducere energiforbruget og udledningen af drivhusgasser i Europa, når fødevarer opbevares i køle- eller frostlagre.
For at nå ovennævnte mål varetager ICE-E bl.a.:
- udvikling af matematiske modeller
- udvikling af 15 case studies
- udvikling af 5 e-learning moduler.
Aktiviteter
I projektet er der allerede udviklet et online-baseret og gratis benchmarking-værktøj, som hedder The Cold Store Energy Adviser. Med værktøjet kan man bl.a.:
- sammenligne effektiviteten af et køle-/frysehus med statistiske data fra tusindvis af andre europæiske køle-/frysehuse
- identificere potentielle energibesparelser
- reducere energiforbruget og udledningen af drivhusgasser gennem optimeret drift, intelligent praktisk håndtering og rationel valg af værktøj.
Indtastningen af data tager ca. 15 minutter, og du kan vende tilbage til dine data, så ofte du ønsker enten for at opdatere oplysninger eller sammenligne ydeevnen af dit køle-/frysehus mod databasens konstant voksende datamængde.
Du kan sammenligne energiforbruget mod databasen for at få oplysninger om:
- Størrelsen af køle-/frysehuset
- Temperaturen i køle-/frysehuset
- Typen af lagrede produkter
- Årligt varegennemløb.
Projektdeltagere
- London South Bank University, LSBU, England
- Technical University of Sofia, Bulgarien
- Cold Store Expertise Center, Holland
- Catholic University College Limburg, KHLim, Belgien
- Carbon Data Resources Limited, England
- Food Research Institute Prague, Tjekkiet
- University of Padova – Dept. Fisica Tecnia, Italien
- Teknologisk Institut, Danmark
Projektet støttes af
Intelligent Energy Europe
Slutrapport: