Projekt - Skalerbar downstream processering af fermenteringsafledt cellulose

Angelica  Tamayo Tenorio

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 65.

Projekt - Skalerbar downstream processering af fermenteringsafledt cellulose

Projektstart den 1. september 2024. Projektafslutning den 28. februar 2025.

Projektet er støttet af EU's regionale fonde og Erhvervsfremmestyrelsen, gennem Erhvervsfyrtårnsprojektet Biosolutions Zealand II - Innovation og Skalering, som administreres af Food & Bio Cluster Denmark i samarbejde med Erhvervshus Sjælland, Kalundborg Symbiosis og Knowledge Hub Zealand. Fonde under Biosolutions Zealand II har til formål at udvikle nye innovative løsninger, der styrker virksomheders internationale konkurrenceevne.

I dette projekt vil Cellugy samarbejde med Biosolutions Technology Center (DTI-BTC), for at udvikle en mere omkostningseffektiv og skalerbar downstream proces, der gør det muligt for Cellugy at nå sine produktionsmål og udvide brugen af ​​bakteriel cellulose i forskellige industrier. Ved at finde en løsning til nuværende begrænsninger i downstream forarbejdning og tørring kan Cellugy effektivisere sine processer, reducere omkostningerne og øge tilgængeligheden af ​​bakteriel cellulose til forskellige anvendelser, hvilket i sidste ende bidrager til vækst og adoption af ​​denne bæredygtige biopolymer på markedet.

Om partnerne

Cellugy er en dansk bioteknologivirksomhed med en platformsteknologi centreret om at producere og formulere højkrystallinsk fermenteringsfremstillet cellulose (bakteriel cellulose/EcoFLEXY) til forskellige applikationer. Cellugy udforsker nye markeder med deres produkt EcoFLEXY RP som en multifunktionel ingrediens i industrien for personlig pleje og kosmetik. Produktet er naturligt og ikke fremstillet af GMO, fossilfrit, højtydende i udfordrende produktformler, og biologisk nedbrydeligt med lavere omkostninger pr. formel (brugsomkostninger).

Teknologisk Instituts nye Biosolutions Technology Center (BTC) har til formål at understøtte udviklingen af ​​bæredygtige teknologier og processer i Danmark og andre lande. Teknologisk Instituts rolle i dette projekt er at teste, validere og optimere downstream processer i pilotskala. Eksperterne hos Teknologisk Institut har kompetencer inden for blandt andet fermentering, bioraffinaderi og downstream-processer, produktanalyse og forbrugertest, samt mange flere.