
Projekter - Agro- og planteteknologi
Læs om aktuelle og udvalgte forsknings- og udviklingsprojekter med deltagelse af Teknologisk Institut inden for agro- og planteteknologi.
Igangværende projekter
NoN2O – Ny bioteknologi vil reducere både lattergasemissioner og kvælstoftab fra landbruget
Den nye bioteknologi vil anvende mikroorganismer med særlige egenskaber. Med DNRA-bakterier bliver mere nitrogen gjort tilgængelig for afgrøderne på marken, og mindre mistes til atmosfæren. Målet med projektet er altså både til fordel for planeten og de landbrugsdrivende.
ON-MET: Test af ny metode til kvantificering af metantab fra rensningsanlæg
Et VUDP-støttet projekt, der tester og udvikler på en ny målemetode til totalkvantificering af metantab fra rensningsanlæg. Igennem projektet opnår vi forståelse for, hvordan driftsforhold påvirker metanudledningen, og derved øger vi mulighederne for at udvikle effektive reduktionsstrategier.
AgRibot: Vi udvikler og tester robotteknologi og augmented reality i marken
Hos Teknologisk Institut er vi stolte af at bidrage til AgRibot-projektet, som udføres på tværs af Europa med 18 partnere. I projektet bliver nye teknologier afprøvet og holdt op imod gældende standarder. Sikkerhed er i fokus, så vi kan sikre korrekte procedurer og korrekt brug af den nye teknologi i landbruget.
AgrifoodTEF: Vi tester og gør pålidelig AI- og robotteknologi klar til markedet
Teknologisk Institut leverer test- og forsøgsfaciliteter samt viden og ekspertise, så AI- og robotteknologi bliver afprøvet, verificeret og gjort klar til markedet. Det giver mulighed for udvikling, optimering og grøn omstilling.
FarmDroid Vision - Markrobot bliver endnu bedre med intelligent syn
Et 3-årigt projekt støttet at GUDP - Grønt Udviklings- & Demonstrationsprogram. Projektet bygger videre på SmartDroid og har som mål at udstyre SmartDroid med intelligent AI-baseret syn for at sikre nye anvendelsesmuligheder.
CLIMARISC - en banebrydende AI-drevet platform til håndtering af klimarisiko i agro-food sektoren
Et 4-årigt projekt støttet af Innovationsfonden gennem Eurostars programmet, der søger at udvikle AI-drevet platform til at forudsige og håndtere klimarisici i agro-food sektoren.
SmartField - En innovationsplatform til reduktion af lattergas fra landbruget
Et 5-årigt projekt støttet af Novo Nordisk Fonden, der skal opbygge en national infrastruktur til test, validering og implementering af teknologier og tiltag, der kan reducere udledningen af lattergas (N2O) fra landbruget.
Nordic Field Trial Network
Et 2-årigt netværk, der skal styrke samarbejdet mellem de nordiske lande ifht. metode udvikling, planlægning, udførsel, data-opsamling og håndtering, statistisk analyse af markforsøg. Netværket er støttet af NKJ (The Nordic Joint Committee for Agricultural and Food Research).
SAVA - Safety in autonomous Vehicles in Agriculture
Et 3.5-årigt projekt støttet af Innovationsfonden, der gennem test og evaluering af forskellige sensorteknologier vil udvikle sikkerhedssystemer beregnet til autonome maskiner, omfattende alt fra mobile robotter til traktorer.
Climate Friendly Plant Biologicals
Et 4-årigt projekt, der udvikler tools til dokumentation af plant biologicals impact på udbytte, såvel som klima, miljø og biodiversitet. Projektet er finansieret af Danmarks Innovationsfond gennem Innomission 3 partnerskabet AgriFoodTure.
SOILGUARD
Et 4-åriget Horizon 2020-projekt, der udvikler modeller til at forudsige best practice for at vedligeholde og genoprette jordens sundhed. I projektet undersøges sammenhænge mellem jordens biodiversitet og dyrkningspraksis. Resultaterne skal danne grundlag for evidensbaserede anbefalinger.
Biosubstrate 2.0
Et 3.5-årigt GUDP-projekt, der udvikler og demonstrerer nye biobaserede vækstsubstrater som alternativ til spaghnum.
Afsluttede projekter
- OUTFIT - Udegående søer og træer i nye foldkoncepter til gavn for miljøet
- BUF - Brændenælde fra ukrudt til fødevarer
- BioSecure - Benchmarking af kvægbesætningers smittebeskyttelse
- Bæredygtige biobaserede ressourcer
- COMA vandloppeprojekt
- Grønne Grise - Svineproduktion og alger
- Field Emission Network
- Individbaseret metan-emissionmåling fra kvæg
- Måling af emission fra fremtidens svinestalde
- REM - Reduktion af Emissioner fra Mark
- SmartSLUG - biologisk og areal-specifik bekæmpelse af agersnegle i landbruget
- Spectro Biogas
- Test af mobile autonome robotter til planteproduktion
- Zeolit-baseret metanfilter
- Zeolit i akvakultur