Projekter - Fødevareteknologi

Simon  Hvid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 58.

Projekter - Fødevareteknologi

Projekter indenfor fødevareteknologi

Læs om aktuelle og udvalgte forsknings- og udviklingsprojekter med deltagelse af Teknologisk Institut inden for fødevareproduktion.


Tørrede ærter

Ærter, hestebønner og græs kan blive velsmagende alternativer til kød

Ny fermenteringsteknologi, som forbedrer smag, tekstur og næringsværdi, kan gøre ærter, hestebønner, kartofler og græs til endnu mere attraktive proteinkilder i plantebaserede fødevarer.


Billede af en 3D printet proteinbar

Kan vi 3D-printe skræddersyet sportsernæring?

Som sportsudøver kan du se frem til en 3D-printet proteinbar, der er individuelt tilpasset og indeholder præcis de næringsstoffer, som du har brug for.

 

 

Igangværende projekter:


Fra restprodukt til vegansk og økologisk emulgator med kurs mod det internationale marked

Økologiske, plantebaserede fødevareprodukter møder ofte den stopklods, at udvalget af godkendte tilsætningsstoffer er mindre.

Læs mere her.

FIGO – Forbrugerdreven Innovation til den Grønne Omstilling

En af de største udfordringer for fødevare SMV’er er viden om forbrugeradfærd. Hvad skal der til for at få forbrugerne til at spise mere plantebaseret? En problemstilling som vi med projektet FIGO arbejder på.

Læs mere her.

Kan madspild reduceres med kunstig intelligens?

En ny applikation digitaliserer den ellers manuelle kvalitetskontrol ved hjælp af maskinlæring og kunstig intelligens.

Læs mere her.

Bedre ressourceudnyttelse i fiskeindustrien

Teknologisk Institut skal hjælpe fiskeindustrien med at udnytte restressourcer. Det sker i projektet Powerfish, som har fokus på at omdanne fiskeafskær til sunde og velsmagende fødevarer.

Læs mere her.

Hestebønners ernæringsværdi og udnyttelse i økologisk produktion - ØkoFaba

Et nyt projekt skal undersøge dansk dyrkede økologiske hestebønners ernæringsmæssige værdi til fødevareproduktion.

Læs mere her.

SoftBite - nu skal synkevenlig mad have et løft

Forbrugere med synkebesvær har ofte problemer med at finde velsmagende og næringsrige måltider. Det skal et nyt samarbejde mellem Mello IVS, Teknologisk Institut og Pack Design gøre op med.

Læs mere her.

Udvikling af bæredygtige plantebaserede fiskealternativer

PLANTASTISK vil udvikle bæredygtige plantebaserede fiskealternativer tilpasset forbrugernes behov og dermed være med til at sikre den grønne omstilling.

Læs mere her.

Nyt projekt udvikler innovative ingredienser med antiinflammatoriske egenskaber

Et nyt europæisk samarbejde mellem danske FermentationExperts, Teknologisk Institut samt rumænske Expergo og ICECHIM skal udvikle en helt ny anti-inflammatorisk ingrediens til fødevarer.

Læs mere her.

Umamisubstrat skal gøre plantebaserede fødevarer mere smagfulde

Et økologisk umamisubtrat skal i fremtiden løfte smagsoplevelsen af plantebaserede produkter. Produktet udvikles af Umamamia i samarbejde med Teknologisk Institut og White Labs Copenhagen.

Læs mere her.

 

Afsluttede projekter:


 

 

 

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe i udviklingen af nye Fødevareprodukter: