Projekter - Fødevareteknologi
Projekter indenfor fødevareteknologi
Læs om aktuelle og udvalgte forsknings- og udviklingsprojekter med deltagelse af Teknologisk Institut inden for fødevareproduktion.
Igangværende projekter:
Fra restprodukt til vegansk og økologisk emulgator med kurs mod det internationale marked
Økologiske, plantebaserede fødevareprodukter møder ofte den stopklods, at udvalget af godkendte tilsætningsstoffer er mindre.
Læs mere her.FIGO – Forbrugerdreven Innovation til den Grønne Omstilling
En af de største udfordringer for fødevare SMV’er er viden om forbrugeradfærd. Hvad skal der til for at få forbrugerne til at spise mere plantebaseret? En problemstilling som vi med projektet FIGO arbejder på.
Læs mere her.Kan madspild reduceres med kunstig intelligens?
En ny applikation digitaliserer den ellers manuelle kvalitetskontrol ved hjælp af maskinlæring og kunstig intelligens.
Læs mere her.Bedre ressourceudnyttelse i fiskeindustrien
Teknologisk Institut skal hjælpe fiskeindustrien med at udnytte restressourcer. Det sker i projektet Powerfish, som har fokus på at omdanne fiskeafskær til sunde og velsmagende fødevarer.
Læs mere her.Hestebønners ernæringsværdi og udnyttelse i økologisk produktion - ØkoFaba
Et nyt projekt skal undersøge dansk dyrkede økologiske hestebønners ernæringsmæssige værdi til fødevareproduktion.
Læs mere her.SoftBite - nu skal synkevenlig mad have et løft
Forbrugere med synkebesvær har ofte problemer med at finde velsmagende og næringsrige måltider. Det skal et nyt samarbejde mellem Mello IVS, Teknologisk Institut og Pack Design gøre op med.
Læs mere her.Udvikling af bæredygtige plantebaserede fiskealternativer
PLANTASTISK vil udvikle bæredygtige plantebaserede fiskealternativer tilpasset forbrugernes behov og dermed være med til at sikre den grønne omstilling.
Læs mere her.Nyt projekt udvikler innovative ingredienser med antiinflammatoriske egenskaber
Et nyt europæisk samarbejde mellem danske FermentationExperts, Teknologisk Institut samt rumænske Expergo og ICECHIM skal udvikle en helt ny anti-inflammatorisk ingrediens til fødevarer.
Læs mere her.Umamisubstrat skal gøre plantebaserede fødevarer mere smagfulde
Et økologisk umamisubtrat skal i fremtiden løfte smagsoplevelsen af plantebaserede produkter. Produktet udvikles af Umamamia i samarbejde med Teknologisk Institut og White Labs Copenhagen.
Læs mere her.
Afsluttede projekter:
- IceBlue udvikler sundhedsfremmende ingredienser fra alger
Indsigt i blomsters miljøpåvirkning giver konkurrencemæssig fordel
Ny ingrediens udviklet til potentielt at kunne forbedre folkesundheden gennem vores fødevarer
- Bæredygtig melormeproduktion til foder og fødevarer
- Dansk pulver skal kunne klare varmere og vådere markeder
- Fiskeskind bliver til fiskegelatine og sunde snacks
- Future Food Innovation
- Ingredienser til sundere fødevarer – lavere salt, sukker & fedt
- Insekter konverterer fødevarerester til værdifuldt foder
- Insekter som fødevareingrediens
- Max udnyttelse af restbiomasser fra frugt og bær (MaxRestVærdi)
- Miljøvenlig og bæredygtig udnyttelse af fiskeskind (AquaLæder)
- Naturens blå farver skal pynte danskproducerede fødevarer
- Naturlige Ingredienser og Grøn Energi - med bæredygtige oprensningsteknologier
- Ny pulje til blå vækst
- Personlig ernæring til hospitalspatienter med 3D print
- Stabilt probiotisk pulver målrettet børn og ældre
- Teknologiafklaring ved oprensning af højværdi ingredienser fra sidestrøm
- Udvikling af innovativ kaffedrik
- Vegansk ost på danske råvarer