PV-ROCK-ROOF-seminar: Udvikling af ny plusenergi klimaskærm
Gennem de seneste tre år har Teknologisk Institut i samarbejde med en række partnere arbejdet på at udvikle et omkostningseffektivt, æstetisk og energibesparende tagelement, hvor en ny type PV-modul limes til isoleringen uden behov for yderligere vejrbeskyttelse.
Projektet, der går under navnet PV-ROCK-ROOF, er netop afsluttet, og arbejdet har vist, at de grundlæggende ideer fra PV-ROCK-ROOF-applikationen kunne realiseres, og at de fleste tekniske udfordringer kunne løses: Integrationen af termisk isolering og en energiproducerende klimaskærm er mulig uden et større energitab, og farveteknologien, der er udviklet af Dansk Solenergi, viser god stabilitet.
Projektresultaterne udgør et vigtigt skridt i den grønne omstilling af energisystemet og implementering af energibesparelser i byggesektoren, og med den udviklede løsning og tilpasningen af PV-modulets farve til det omgivende byggemiljø vil det være svært at finde argumenter imod solceller i vores byer.
Den 8. december 2022 blev der afholdt et seminar hos projektpartneren Rockwool, hvor der blev samlet op på projektets resultater.
Se præsentationerne fra seminaret nedenfor.
Ivan Katic, Seniorspecialist, Teknologisk Institut: Om projektet PV-ROCK-ROOF
Søren Rud Pedersen, Senior R&D Specialist, Rockwool: Brandsikkerhed ifm. solceller og isolering
Ken Hem-Jensen, Direktør, Dansk Solenergi: Farvede solcelleprodukter og fleksibel montageteknik
Sune Thorsteinsson, Projektleder, DTU Electro: Projektets forskningsresultater
Bouke Braun, Project Manager, Rockwool: Tagrenoveringssystem med æstetisk integrerede solpaneler
Iddo Goren, Arkitekt, EFFEKT: Arkitektoniske og byggetekniske løsningsforslag
Projektdeltagere: Teknologisk Institut (projektleder), ROCKWOOL International, DTU Fotonik, Dansk Solenergi, Mernild Byg, EFFEKT Arkitekter og SolarCityDenmark.
Projektet er støttet af EUDP.