Reduktion af salt og fedtindhold
WP:1 Salt i et helhedsperpektiv
Præsentationer fra Nofimas temadag om Saltreduksjon af mat
Reference:
Aaslyng, MD; Vestergaard, C.; Granly Koch, A. (2014) Meat Science 96 side 47-55
The effect of salt reduction on sensory quality and microbial
growth in hot sausages, bacon, ham and salami
WP:2 Fremtidens kødprodukter med lavt fedt- og saltindhold
Rapport:
Konferencebidrag:
Omtale
Nersting, L. (2013) Fødevaremagasinet nr 10, side 23
Tang gør din skinke sundere
Nersting, L. (2013) Vores mad.dk 22. oktober
Sådan får du flere grøntsager i din kødret
Nersting, L. (2013) Politiken 27/11-2013 notits
Tang - det skal i pålæg
Nersting, L.(2013) Promilleafgiftsfonden.dk 28. oktober
Sundere kød: tangskinke og grøntsagspølser
Nersting, L. (2013) dr.dk/lev nu 6. november
Snup et stykke med tang-skinke
Nersting, L. (2013) food-supply.dk 28. juni
Forskere udvikler fremtidens kødprodukter
Nersting, L. (2013)dr.dk/lev nu 28. juni
Sådan har du aldrig set kød og grøntsager før
WP:3 Udvikling af et nyt og sundere fedtstof baseret på svinefedt
WP:4 Clostridium Botulinum i helkonserves
F-value calculator er tilgængelig via DMRIpredict
Hansen, F.; Gunvig, A; Borggaard, C.(2016) Procedia Food Science 7, side 117-120
F-value calculator - a tool for calculation of acceptable F-value in
canned luncheon meat reduced in NaCl
Gunvig, A. (2015) International conference in predictive modelling in food, Rio September
WP:5 Salt og fedtreducerede kødprodukter af god kvalitet
Projektets mål var at undersøge og følge op på, hvordan procesteknologi og ingrediensløsninger kan sikre saltreducerede kødprodukters kvalitet samt mikrobiologiske holdbarhed og sikkerhed
OMTALE:
Granly Koch, A. (2013) Herning Folkeblad 19. oktober side 5
Kødpålæg dominerer frokostbordet
Granly Koch, A. (2013) Politiken.dk 16. oktober
Vi elsker rullepølse og skinke
Granly Koch, A. (2013) Foodculture.dk 15. oktober
Kødpålæg hersker stadig over frokostbordet
Granly Koch, A. (2013) Tv2 Bornholm 16. oktober
Kødpålæg dominerer det danske frokostbord
Granly Koch, A. (2013) Jydske Vestkysten 1. november
Kødpålæg dominerer det danske frokostbord
Se også projektet Ingrediensers betydning for kvalitet og sikkerhed i kødprodukter