Sidestrømme med høj funktionalitet
Projektets overordnede formål er at udvikle en skånsom metode til ekstraktion af proteiner fra lavfedtholdige sidestrømme, således at proteinerne bevarer funktionaliteten og kan tilsættes fødevarer/måltider, uden at spisekvaliteten af de proteinberigede fødevarer kompromitteres.
Rapport:
Artikler/presse:
(2019) Få værdi ud af sidestrømme. Mælketidende december side 13
Kaas-Larsen, K., Tørngren, MA (2019) Funktioneller ingredienser fra biprodukter. Fødevaremagasinet december side 16-17
Sørensen, K.,Hofer, L. (2018) Muligheder for membranfiltrering i kødindustrien. Fødevaremagasinet december side 18-19
Konferencer/seminar:
Tørngren, MA (2020) How to upgrade food industry side streams to high-quality proteins. Food processing for the future, Middelfart 16. januar
Hofer, L., Lund, B., Kehlet, U. (2019) Extraction of proteins from slaughterhouse side streams.POSTER. DTU seminar om bæredygtige ingredienser 8. april.