Spar penge, energi og vand!
Nyudviklet værktøj ser på mulige besparelser inden for opvarmning og nedkøling i fødevareproduktionen.
Hvordan kan der spares, og hvor er der mulighed for genvinding af varme?
Værktøjet kan synliggøre:
- Hvor meget energi, der kan spares
- Hvor der er mulighed for varmegenvinding
- Om alternative opvarmningsmetoder og nye kombinationer af teknologi kan betale sig
I forarbejdningsindustrien anvendes langt den overvejende del af energien til opvarmning, men også køling kræver en del energi. Der kan være flere veje til energibesparelser, herunder optimerede varme- og køleprocesser, kombination af flere forskellige processer samt varmegenvinding. Samtidig skal det sikres, at nye varme- og køleprocesser ikke forringer produktkvalitet, svind, holdbarhed og fødevaresikkerhed.
DMRI har tidligere besøgt LECO CONVENIENCE FOOD og kommer også gerne til din virksomhed.
Citat:
” Værdien af, at DMRI kunne sætte nogle tal på og pege på, hvordan der kunne prioriteres i forhold til procesforbedringer har været meget givende” Leco Convenience
Se artikel i Fødevaremagasinet december 2017