Stop for kastration – måling og kvalitet af hangrisekød
Vælg side
Projektet før 2020
Projektets formål er at optimere og automatisere den udviklede laboratoriemetode til samtidig måling af skatol og androstenon samt at anvise muligheder for at reducere de dyrevelfærds- og kvalitetsmæssige implikationer ved et helt eller delvist stop for kastration af hangrise.
Rapport:
Artikler:
Borggaard, C.; Støier, S. (2019) Vers une detection automatique des carcasses malodorantes. TechPork no. 270
Aaslyng, MD., Støier, S. (2019) Boar taint is a challenge to be adressed. Fleischwirtschaft international 1, 33-35
Konference / præsentation:
Støier, S. (2020) Sidste nyt om hangriseproblematik, teknologistatus og fødevaresikkerhed. Dansk svineproduktion 15. januar, Fredericia
Aaslyng, MD., Støier, S., Lund, BW., Nielsen, DB. (2019) Slaughtering of entire male pigs seen from the slaughterhouse perspective. MEATCON, IOP conference series 333, 012003
Støier, S., Larsen, HD., Blaabjerg, L., Vorup., P., Aaslyng, MD (2019) Optimal handling of entire male pigs at the day of the slaughter. ICoMST (International Congress of Meat Science and Technology), August, Potsdam
Aaslyng, MD (2019The dilemma of entiremale production from farm to consumer seen from an industrial point of view). IPEMA, Beograd 14.-15 marts
.
Aaslyng, MD. (2018) At være eller ikke være - smagen af hangris. Ny viden om kalvekød, grisekød og unge forbrugeres præferencer, Axelborg 28.maj
Birkler, R. (2018) Fully automated and rapid at-line method for measuring boar taint related compounds in back fat. EAAP, Kroatien august
WP2: Velfærd, kvalitet og udbytte ved stop for kastration
Rapport: