Projektoversigt SAF 2024
Forsknings- og udviklingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Svineafgiftsfonden (SAF) pr. 1. januar 2024
32 Automatisk kvalitetskontrol
AP1. Detektion af brusk på overflader
AP3. Nye målemetoder til kødindustrien
33 Automatisk produktidentifikation
34 Den digitale fabrik
AP2 Detektion og håndtering af bylder
AP3 Monitorering af skærekvalitet
35 Dyrevelfærd på slagtedagen
AP1. Stressfri bedøvelse
AP2. Viden om dyrevelfærd
AP4. Jævnt flow i hele slagtekæden
36 Holdbarhed af fersk kød i store forpakninger
39 Krav til fødevarekvalitet – kemisk/fysisk dokumentation
40 Kvalitet af kød fra hangrise og immunokastrerede hangrise
AP1. Kvalitet af kød fra immunokastrerede danske hangrise
AP2. Forædlingskvalitet af hangrisekød
41 Metodiske problemstillinger indenfor mikrobiologi og sensorik
43 Ny procesteknologi i fødevareindustrien
AP1. Procesteknologi i forædlingsindustrien
AP5. Grøn, kontinuert og hurtig køling
44 Optimal udnyttelse af animalske sidestrømme
AP2. Upcycling af animalske sidestrømme
AP3. Blod som næringsbooster til petfood og fødevarer
46 Sporbarhedsteknologi
AP3 Sporbarhed med visiontracking
AP4 Rettidig udvikling af produktions-IT
47 Uddannelse og forskning på kødområdet
48 Undgå vækst og toksinproduktion af Staphylococcus aureus
49 Validering af prædiktive modellers anvendelighed for hybridprodukter
50 Vision til kødkontrol på slagterierne
AP1. Vision til kødkontrol (slagtekrop)
AP2. Vision til kødkontrol (plucks- og tarmsæt)
51 Vækstmodel for B.cereus i varmebehandlede kødprodukter
52 Vækstmodel, så pustning af kødprodukter og sammensatte produkter undgås
54 Water fit for purpose
AP1. Analyse og test af processer, som kan sikre øget mængde af behandlet procesvand
AP2.Teknikker til opsamling og forrensning af procesvand
AP4. Dokumentation og branchekoder