Tørring af foder- og fødevareprodukter
Tørring af produkter til brug i foder og fødevarer har mange fordele, herunder at produktet får forlænget holdbarhed og bliver nemmere at transportere, da vandet ikke skal flyttes. Tørring kan også anvendes i udviklingen af nye produkter, f.eks. hvis man ønsker at markedsføre en ny tør variant af sit produkt. Valg af den bedste tørringsmetode er vigtig for at opnå et godt produkt med de rette egenskaber.
Tørring giver mulighed for at:
- forlænge holdbarheden af produkter
- fjerne vand og andre flygtige materialer, hvilket giver nemmere transport
- øge stabiliteten af værdifulde komponenter
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Rådgivning om valg af tørringsmetode samt procesparametre
- Afprøvning af forskellige tørringsmetoder i vores testudstyr
- Udføre foder- og fødevaregodkendt pilotproduktion
- Karakterisering af råvarer og produkter. Læs mere her.
- Evaluering af holdbarhed. Læs mere her.
Teknologisk Institut råder over følgende tørringsudstyr:
Pilotskala:
- Spraytørrer – kapacitet 7,5 L/time, food grade
- Båndtørrer (max. 220 °C) – kapacitet 10-50 kg/timen, food grade
- Båndtørrer (max. 150 °C) – kapacitet 10-50 kg/timen, feed grade
Laboratorieskala:
- Spraytørre – kapacitet 150 mL/time
- Frysetørrer – kapacitet 500 mL/produktion, en produktion tager ca. 2-3 dage