Værdisætning af hangrise

Susanne  Støier

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 18.

Værdisætning af hangrise

Værdisætning af hangrise

Slagtekroppe fra henholdsvis hangrise og galte adskiller sig på flere måder fra hinanden, bl.a. i kemisk sammensætning og i dimensioner. Hangrisene har højere kødindhold, større forender og mindre skinker end galtgrisene. Risikoen for ornelugt betyder samtidig, at et stop for kastration kræver, at der analyseres for skatol og androstenon i nakkespæk fra samtlige hangrise. Alle disse forhold skal inddrages, hvis der skal sættes økonomi på produktion af hangrise. Det er ikke muligt at sætte en fast pris på hangriseproduktionen, da den afhænger af afsætningsmønster og frasorteringsprocent. Værdien må i stedet beregnes for de aktuelle, relevante scenarier.

 

RAPPORTER:

 

ARTIKLER:

Aaslyng, MD., Jensen, H., Karlsson, AH. (2018) Meat Science vol 136, side 79-84 The gender background of texture attributes of pork loin
                           

Støier, S. (2015) Pig Industry Matters Newsletter June/July. Solving the 'boar taint' problem
                          

 

KONFERENCEBIDRAG:

Borggaard, C., Bager Christensen, L., Hviid, M., Kjærsgaard, N.(2012) 58th ICoMST

 

Kjærsgaard, N., Hviid, M.(2012) 58th ICoMST