12 ting du skal opleve til ROBOTBRAG 2024

Kathrine Viskum Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 73.

-

12 ting du skal opleve til ROBOTBRAG 2024

Kom med til et brag af en robotfest, når Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk åbner dørene for ROBOTBRAG 2024 og DIRA Business den 30. og 31. maj. Her er 12 ting, som du ikke må gå glip af.


ROBOTBRAG 2024 er lige rundt om hjørnet, og hos Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) glæder vi os meget til at slå portene og cirkusteltdugen op for jer.

Den 30. maj inviteres danske virksomheder til den årlige robotfest, som også giver ny viden og et inspirerende kig på både nutidens og fremtidens robotteknologier – samt uvildig vejledning i, hvordan man vælger den rigtige retning og kombination af teknologier.

Den 31. maj fortsætter robotfesten – dog med lidt lavere gennemsnitsalder, da vi her åbner for elever og studerende fra hele landet, som får mulighed for at dykke ned i robotternes forunderlige verden.

Skal du deltage i ROBOTBRAG 2024 og DIRA Business? Efter videoen har vi samlet 12 ting, der taler for, at du skal.
 


1. 2.800 kvadratmeters robotinnovation – tre haller med forskellige temaer

Som noget nyt i år har Teknologisk Institut inddelt sine tre robotinnovationshaller efter en række udvalgte temaer. Her kan du opleve nutidens – og ikke mindst fremtidens – robotter og gå på opdagelse i robotteknologi til produktion (og genfremstilling), hospitaler, forsvar, rumfart samt andre opgaver uden for fabriksgulvet

2. Robotindustriens udstillingsvindue

Det store cirkustelt er traditionen tro slået op, når ROBOTBRAG 2024 løber af stablen. Her har Dansk Robot Netværk (DIRA) samlet en lang række leverandører, der vil vise sine robotløsninger frem. Tag en snak med alle DIRAs udstillere, og oplev teknologierne på nærmeste hold. Du kan også snakke med personerne bag de tre nominerede teknologier til DIRA Teknologiprisen 2024.

3. Robotsparring med uvildige eksperter

Hvad kan lade sig gøre med robotteknologi i dag, og hvordan når man i mål? Disse spørgsmål er der en del danske virksomheder, som søger svar på. ROBOTBRAG 2024 er et konkret bidrag til dette.

På ROBOTBRAG 2024 skaber vi synlighed om de mange muligheder og gevinster ved robotteknologien – og forsøger at hjælpe virksomheder med at finde den rette vej i robotlandskabet, så de undgår faldgruberne. Få sparring og tips fra Teknologisk Instituts erfarne automationsspecialister, som står klar til at hjælpe dig fra strategi til implementering – og give svar på, om din konkrete udfordring kan automatiseres.

4. Netværk med de vigtigste aktører i robot-Danmark

Foruden muligheden for at gå på opdagelse i diverse robotløsninger på egen hånd får du på ROBOTBRAG 2024 også rig mulighed for at gå i dialog med virksomheder og specialister inden for robotteknologi. Vi har samlet alle de vigtigste aktører i robot-Danmark under samme tag, og du får derfor en unik mulighed for god og værdiskabende sparring, videndeling og networking.

5. Rejsen mod det ydre rum – citronmåner og åbning af Space Robotics Lab

En robotarm til opsamling af jord- og klippeprøver på Mars og en beskyttende beklædning – et såkaldt smart skin – til robotarme. Teknologisk Institut er allerede startet på rejsen mod det ydre rum, og på ROBOTBRAG 2024 kan du være med til at kickstarte rumrejsen, når Teknologisk Institut indvier Space Robotics Lab – et nyt robotlaboratorium, som skal styrke Danmarks styrkeposition inden for robotteknologi til rummet.

Åbningen af det nye Space Robotics Lab fejres naturligvis med citronmåner, og som besøgende i det nye laboratorium kan du efterfølgende gå på opdagelse i diverse robotter til rummet.

Se, hvordan mobile robotter kan designes for at overleve rummets hårde miljøer, og se konkrete eksempler på, hvordan en robotarm kan bruges på en rumstation, og hvordan 3D-print kan bruges til at fremstille avancerede dele til rummissioner i printet metal.

6. Tre inspirerende konferencespor

Tag plads foran scenerne og læn dig godt tilbage i stolen. ROBOTBRAG 2024 skydes i gang med en åbningskonference, hvorefter du får mulighed for at lytte til et væld af oplæg fra de skarpeste eksperter i branchen og lade dig inspirere af både nutidens og fremtidens robotteknologi på Teknologisk Instituts to konferencespor. Bliv opdateret på de nyeste robottendenser og find inspiration i en række cases og oplæg fra blandt andre Novo Nordisk, VELUX, BESTSELLER og meget, meget mere.

Herudover inviterer DIRA også til et konferencespor, som præsenterer de tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2024.

Du kan se hele konferenceprogrammet her

7. Spis en blå is under blå himmel – et dyk ned i bioressourcer

Vi håber på godt vejr til ROBOTBRAG 2024… Med godt vejr følger naturligvis et behov for nedkøling, og det kan man passende gøre ved at smage på en blå is, der serveres ved en af Teknologisk Instituts stande.

Der er dog ikke tale om en hvilken som helst blå is. Isen har således fået sin flotte og naturlige blå farve ved hjælp af ekstraktion af blå farve fra spirulina-alger. Og hvorfor er det så relevant? Det er det fordi, at vi på standen vil sætte fokus på bioressourcer og de forskellige ting, man kan gøre på den front. Udover den lækre blå is kan du også dykke ned i, hvordan AI kan benyttes til styring af fermentering samt brugen af kamerateknologi i arbejdet med bionedbrydeligt plast og meget mere.

8. Fremtidens robotter – gå på opdagelse i det nye startup-telt

Som noget nyt vil der på årets ROBOTBRAG være et særskilt telt, som sætter fokus på de seneste skud på stammen inden for robotteknologi. Det nye tiltag kaldes ’Startup-teltet’, og her kan du møde en række opstartsvirksomheder, der vil vise sine løsninger og ideer frem. Fra klokken 14:00–16:00 vil der være StartUp Walk-In, hvor nogle af startup-virksomhederne vil pitche fra teltets scene, og Walk-In-arrangementet afsluttes selvfølgelig med en kold fadøl samt mulighed for at komme i snak, sparre og netværke på tværs.

9. Tal med en robothund

Hunden er menneskets bedste ven, og selvom mange af os taler lystigt med vores firbenede følgesvend, så er det meget usandsynligt, at der kommer en reel mundtlig dialog ud af det. Indtil nu.

Boston Dynamics-robotten Spot ligner til forveksling en hund, og som led i at skubbe robottens muligheder og lære den nyt får du på ROBOTBRAG 2024 mulighed for at veksle nogle ord med robotten. Vi har nemlig kombineret Spot med Generative AI (ChatGPT) for at muliggøre intuitiv robotinteraktion.

Spot er blot én af flere mere terrængående robotter, du kan møde på ROBOTBRAG 2024.

10. Automation i bakgear – en cirkulær tilgang til produktudvikling

Hvorfor skrotte et produkt, der kan genfremstilles som nyt – eller måske endda bedre – produkt? Fremstilling af nye produkter med gamle dele kan være en af nøglerne til grøn omstillingssucces i produktionsvirksomheder. På ROBOTBRAG 2024 giver Teknologisk Institut konkrete eksempler på genfremstilling – også kaldt remanufacturing – af brugte produkter. Få indsigt i betydningen af en cirkulær tilgang til alle faser af produktudviklingen, samt hvordan designprocessen kan omstilles, så det efterfølgende er let at automatisere adskillelse og genfremstilling af et produkt.

Oplev, hvordan kunstig intelligens og avanceret robotteknologi kan scanne et givent produkt og detektere, hvilke komponenter der kan bruges og genbruges i et nyt produkt. Og se nærmere på, hvordan man kan automatisere istandsættelse af bærbare computeres skærme, fjernelse af klistermærker og meget mere.

Du kan som opvarmning læse denne overbliksartikel om begrebet: Remanufacturing: I fremtiden bliver dine gamle sko genoplivet af robotter

11. Baristakaffe og brunsviger

Lad dagens mange indtryk bundfælde sig med et lækkert stykke kage og en god kop kaffe. Traditionen tro serverer vi Fyns stolte kagespecialitet, brunsviger, og en lækker kop baristakaffe til. Det skal du da heller ikke gå glip af.

Er det ikke nok til at stille sulten efter en dag fyldt med robotter, så vil der også være mulighed for at købe frokost på det store udendørs madområde.

12. Læringsdagen – velkommen til fremtiden

Den 31. maj åbner Teknologisk Institut og DIRA for en læringsdag henvendt til robotnysgerrige elever, studerende og deres undervisere. Her får elever fra erhvervsuddannelser og studerende fra akademier og universiteter mulighed for at se og prøve robotter i alle afskygninger og møde potentielle fremtidige (praktik)arbejdsgivere.

Som noget nyt har vi i år også inviteret en række elever fra 8. klasse fra hele landet med til en festlig dag, hvor de får mulighed for at udforske teknologiens forunderlige verden gennem workshops og hands-on aktiviteter. Dette er arrangeret i samarbejde med lærlingeakademierne fra LEGO Koncernen, Danfoss og Novo Nordisk samt ErhvervsTanken.

Læs mere om læringsdagens program her

-