Tre ting mange virksomheder glemmer, når de automatiserer

Martin Mølbach Olsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 78.

Tre ting mange virksomheder glemmer, når de automatiserer


Vil du gerne være bedre forberedt til at automatisere din produktion?

Så læs med herunder, hvor Teknologisk Institut deler tre ting, som mange virksomheder glemmer at have med i deres overvejelser, når de skal automatisere.

1. At tage referencer

Det er vigtigt, at man tager ud og kigger på andre virksomheder og taler med folk, der har anlæg kørende, og som har været i drift i minimum et år – så er man sikker på, at de har prøvet processen på egen krop.

Tag ud og tal med dem om, hvordan de har løst det - og vis dem eventuelt det design, som I ønsker at arbejde med.

2. Ting tager tid

Husk, at tingene ofte tager længere tid at få kørt i gang, end man tror.

Det skyldes, at mange processer bliver udført manuelt, og at man skal flytte processen fra en operatør, som normalt har føling for, hvordan tingene skal gøres og kan fornemme, hvornår tingene kører rigtigt, til at disse ting skal foregå digitalt. Og hele den overgang, samt fuldautomatiseringen af produktionen, tager længere tid, end mange tror.

3. Design for manufacturing

Der er en del folk derude, som er overrasket over, hvor svært det er at automatisere noget, fordi de for eksempel ikke har tænkt på at tilføje en lille plastikkant, som styrer positionen af en PCB under montagen.

Så kig på det produkt, I ønsker at producere – er det designet til automatisk produktion?

Årsagen til, at dette skridt går galt for mange er, at man ingen erfaring har i, hvilken betydning det har for processen. Den erfaring får man blandt andet, når man har været ude og besøge andre virksomheder og finder ud af, hvad der ikke kan lade sig gøre, og man derfor skal tilbage til designbordet.
 

Ønsker du at blive endnu bedre til at udvikle og styre automationsprocesser i din virksomhed? Så læs mere om uddannelsen Robot- og automationsledelse, som ruster dig med viden om automationsværktøjer og hvordan du bruger dem med succes.