Dansk serieopfinder vil nedbringe verdens strømforbrug med sin 3D printede pumpe
Søren Skovbo Larsen har, siden han var helt ung, opfundet alverdens ting og sager. Alt fra cykellygte, foliedispenser, vask skraber til gearkasse og et særligt håndtag til plæneklippere. For tre år siden hjalp Opfinderrådgivningen Søren med at indgå en licensaftale på bl.a. et babybadekar og en babypotte, som et lille firma i Birkerød nu markedsfører i Fjernøsten.
Hans seneste opfindelse er en 3D printet pumpe, som har så stort et potentiale, at han måtte gå videre med idéen. Iværksætterrådgivningen på Teknologisk Institut hjalp ham videre. Nu er Søren et skridt nærmere sin drøm om at kunne få sin unikke 3D printede pumpe ud i verden. En verden hvor hele 10 15 % af strømforbruget går til pumper af forskellig art.
Få ressourcer stor hjælp
”Når man som jeg er totalt nørdet omkring opfindelser og mest fascineret af tekniske ting, kan det være udfordrende at få ressourcer og overskud til at bringe mine idéer og tanker videre”, forklarer Søren Skovbo Larsen, som oprindeligt er uddannet industriel designer. Hans seneste opfindelse er en 3D printet pumpe, der potentielt har samme virkningsgrad som andre pumper, men som ser ud til at bidrage med et væsentligt mindre materiale og energiforbrug. Første skridt på forløbet hos Teknologisk Institut var dels at få et patent på plads, og dels at få lavet en prototype af pumpen i metal.
Vi kunne ”nørde” sammen
”Det har været en kæmpe hjælp, at jeg kunne komme med i iværksætterforløbet hos Teknologisk Institut. Udover at jeg følte mig både tryg og set, har jeg fået helt konkret hjælp til en patentansøgning. Derudover har jeg fået lavet en ny prototype af pumpen i den rigtige størrelse og i metal. Det ville have været alt for omkostningstungt, hvis jeg selv skulle løfte den opgave hjemme i min egen stue”, siger Søren. Han følte sig særligt godt hjemme i et miljø sammen med andre tekniske ”nørder”, der er ligeså optaget af opfindelser og innovation, som ham selv. Næste skridt er at få testet pumpen, så Søren kan få bevis for pumpens reelle virkningsgrad ved hjælp af en performancekurve. Sørens drøm er at skabe et nyt alternativ til pumpeindustrien, hvor masseproduktion overgår til 3D print, så verden får mulighed for at flytte væske på en mere langt mere energivenlig måde.
Om forløbet med Iværksætterrådgivningen på Teknologisk Institut
Teknologisk Institut giver dig mulighed for at udvikle din virksomhed og produkt gennem målrettede sessions/workshops. Vi har ikke kun fokus på den teknologiske del. Vi giver dig også sparring på andre væsentlige parametre for at du lykkes. F.eks. din forretningsmodel. Vi har mange års erfaring, og vi sætter alle vores faglige centre i spil for at hjælpe dig helt i mål. Hvis du er interesseret i at høre mere om vores iværksætterforløb, kan du ringe til Rune Rex på tlf. 72201153. Du kan også sende din ansøgning nu ved at hente følgende ansøgningsskema, udfylde det og sende det til Rune på rrx@teknologisk.dk. Derefter vil I senest efter 5 arbejdsdage få svar på, om I kan få et skræddersyet forløb hos os. Forløbet er gratis og inkluderer teknisk udvikling, rådgivning og sparring. Iværksætterforløbet hos Teknologisk Institut er finansieret af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond.