Reeft gjorde en undtagelse og tog ekstern hjælp ind i maskinrummet

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Reeft gjorde en undtagelse og tog ekstern hjælp ind i maskinrummet

Siden Reeft blev etableret for snart 20 år siden, har det været et mantra for softwarevirksomheden, at man kan selv.

Ved at have dygtige softwareudviklere og programmører siddende i kontoret i Horsens har Reeft selv udviklet og løbende optimeret blandt andet sin softwareløsning til produktionsovervågning.

Men på et MADE Open Lab hos Teknologisk Institut i Odense skete der noget. Reeft faldt pludselig i armene på netop Teknologisk Institut.

- Vi er faktisk ikke vant til at køre den her type udviklingsprojekter med eksterne partnere. Men vi fik øjnene op for et muligt samarbejde, som vi slet ikke have forudset, og som vi vil kunne drage nytte af til at gøre vores eget produkt bedre og mere konkurrencedygtigt, fortæller Finn Kolling, der er salgsdirektør hos Reeft, til MADE.

For med Teknologisk Instituts kompetencer inden for digitale tvillinger, virtual reality og simulering så Reeft nemlig muligheden for at tilføje en ny dimension til sin løsning til produktionsovervågning.

-

Ved at koble en digital model til Reefts løsning vil Finn Kolling og resten af virksomheden kunne gå ind og hjælpe sine kunder allerede i designfasen med at optimere et nyt produktionsanlæg.

- Det vil være særdeles relevant i forbindelse med, at en produktionsvirksomhed skal bygge ud eller have et nyt produktionsanlæg. Vi vil kunne vise, om der er designfejl, mulige flaskehalse og den rette kapacitet på anlægget. Og vores kunder kan prøve det hele af virtuelt, længe før at de har købt robotterne, sprøjtestøbemaskinerne, CNC-centrene osv., siger Finn Kolling.

Det blev til et MADE Demonstrationsprojekt, hvor Reefts system blev testet op mod en relativt simpel, digital model af et produktionsanlæg bestående af tre robotter, to sprøjtestøbemaskiner og et transportbåndsystem.

Her kunne man simulere fejl på eksempelvis sprøjtestøbemaskiner og se, om Reefts program får de rigtige data ind for eksempelvis oppetiden på et anlæg.

-

Løsning bringer viden om effektivitet til kunderne
Med den nye løsning udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut kan Reeft nu gå ind og hjælpe sine kunder med ikke bare at måle på effektiviteten af eksisterende maskiner og udstyr. De kan nu sætte sin software til at måle på en virtuel model og vise sine kunder, hvor effektivt det kører – og hvordan det vil kunne justeres til at køre så optimalt som muligt.

- Vi står nu med et helt nyt værktøj, som kan give vores kunder en sikkerhed for, at det, de har købt, virker fra dag ét. Og de ved, hvad effektiviteten af det nye anlæg skal være. Det giver dem et grundlag at sammenligne med, når det fysiske udstyr rent faktisk er oppe og køre, siger Thomas Andersen, der er adm. direktør for Reeft.

LÆS MERE PÅ MADE'S HJEMMESIDE

FAKTA
REEFT A/S

  • Reeft blev grundlagt i 2001 og er en sammentrækning af ressource efficiency tool.
  • Virksomheden er ejerledet, blandt andet af Thomas Andersen, der er adm. direktør.
  • Med base i Horsens udvikler virksomheden softwareløsninger til kunder i både ind- og udland. Løsningerne tæller både driftsovervågning til produktionsvirksomheder og online ordrestyring til blandt andet håndværkere.