SKOV fik tjekket sit automationspotentiale: Uvildigheden var afgørende

Karsten Thornø Ahrentsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 39.

SKOV fik tjekket sit automationspotentiale: Uvildigheden var afgørende


I foråret 2017 fik virksomheden SKOV et automationstjek fra seniorkonsulent Karsten Ahrentsen fra Teknologisk Institut. Halvandet år senere har ventilationsvirksomheden implementeret to robotter ud fra anbefalingerne.

I Glyngøre udenfor Skive i det nordvestjyske har den markedsførende virksomhed SKOV A/S hovedsæde. Her bliver der produceret ventilationsanlæg til svine- og kyllingefarme, som skal være med til at sikre et sundt klima for dyrene.

I dag er virksomhedens produktion endnu mere automatiseret, end den var for to år siden, og det skyldes blandt andet et automationstjek fra Teknologisk Institut.

-

Overblik over automationspaletten

Det var på et kursus hos Teknologisk Institut, at Frank Hjøllund Jensen og Børge Munch Larsen, der er henholdsvis produktionsteknisk chef og produktionschef hos SKOV, blev inspireret til at få udført et automationstjek.

- Vi ville gerne have hjælp fra Teknologisk Institut til at vælge til på automationspaletten. Vi havde selv en masse idéer, hvor vi var usikre på, om de gav den rigtige tilbagebetaling, og vi havde selv svært ved at argumentere overfor ledelsen, fordi vi ikke har den samme uvildighed, som vi kunne opnå ved at få Teknologisk Institut ind over, siger Børge Munch Larsen.

Et automationstjek er et test- og konsulentprogram, som Teknologisk Institut tilbyder som bistand til at vurdere danske produktionsvirksomheders konkrete potentiale for automation.

I SKOVs tilfælde indebar tjekket blandt andet en rapport, der indeholdt otte anbefalinger til automationsprojekter. SKOV udvalgte selv to projekter, som blev iværksat umiddelbart efter. I dag er begge robotter implementeret.

-

En professionel, uvildig partner

SKOV lagde især vægt på at finde en partner, der kunne tilbyde en uvildig vurdering af, hvad der bedst kunne betale sig for virksomheden at implementere.

- Det vigtigste har været at have en professionel partner, der har været uvildig. Teknologisk Institut kom ikke med et produkt, de skulle sælge, men skulle hjælpe os med at svare på, hvordan vi bedst muligt kunne få løst opgaverne, siger Frank Hjøllund Jensen.

- Vi har kunnet gå videre til direktionen med anbefalingerne af investeringerne og vise, at andre også har sat deres tommelfinger på, at det her er gangbart, uddyber han.
 

Det kan være svært for virksomheder egenhændigt at vurdere, hvor det kan betale sig at automatisere. Teknologisk Institut ønsker at gøre en målrettet indsats omkring automatisering for at opretholde beskæftigelsen i Danmark. Kontakt os, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at skabe overblik over jeres automatiseringsmuligheder.