Teknologisk Institut udbyder første danske onlinekurser i 3D-print
Den store efterspørgsel på 3D-print til industrielle formål har givet et øget behov for viden og læring om teknologien. Teknologisk Institut har derfor gjort mere end 30 års erfaring med 3D-print digitalt tilgængelig i en række onlinekurser. Det betyder, at virksomheder kan lære om 3D-print hvor som helst – og når som helst.
Fremtiden peger i retning af mere digitalisering, og behovet for viden er allerede i dag mærkbart i den danske industri. Derfor har Teknologisk Institut arbejdet målrettet på at udvikle et større online kursuskatalog inden for 3D-print.
- Vores nye online kursusmateriale er netop blevet færdiggjort i år, og det er derfor helt up-to-date i forhold til den nyeste viden inden for 3D-print. Vi vil naturligvis sørge for, at materialet løbende bliver opdateret, så det hele tiden har aktualitet, lyder det fra Henning Henningsen, seniorkonsulent, Teknologisk Institut.
Stor fleksibilitet
Onlinekurserne tilbyder virksomheder et grundigt indblik i 3D-print, herunder fx designregler, workflows og sammenhængen mellem bæredygtighed og 3D-print. Derudover fremhæver Henning Henningsen den store fleksibilitet ved at tilgå materialet online – uden at gå på kompromis med det faglige udbytte.
Man kan se det, når man har lyst. Det betyder, at hvis man ikke har tid til at se et modul færdigt, kan man pause det og gå ind og arbejde videre – så tilgængeligheden er en stor fordel
- Henning Henningsen, Teknologisk Institut
Tilgangen til undervisningsmaterialet er gjort skalérbar, så virksomheder og enkeltpersoner kan vælge det aktuelle antal kurser eller licenser, de har behov for.
Mere end 30 års erfaring
Undervisningsmaterialet i onlinekurserne gennemgår de forskellige aspekter ved 3D-print - både fagligt og industrielt. Her kommer man fx omkring selve printprocessen, designregler, sikkerhed, efterbehandling og kvalitetssikring, og man lærer ting, som man ikke kan læse sig til, men som normalt kommer gennem mange års erfaring – og den erfaring har Teknologisk Institut.
Vi har taget vores mere end 30 års erfaring i arbejde med 3D-print til industriel brug og brugt den til at udtrykke den læring, der kommer til udtryk i kurserne
- Henning Henningsen, Teknologisk Institut
Kurserne er opbygget med samme afsnitsstruktur og indholdselementer, hvilket gør det lettere for virksomheder at sammenligne på tværs af teknologier - ud fra deres individuelle behov.
Klæder virksomhederne godt på
Undervisningsmaterialet består af et gratis kursus på basisniveau og ni betalingskurser. Syv af disse kurser går i dybden med hver af de førende 3D-print teknologier og den nyeste viden, der er knyttet hertil. Hertil kommer to tværgående kurser, der omhandler henholdsvis kvalitetssikring og de økonomiske aspekter ved Industriel 3D-print. Alle kurserne findes med både engelsk og dansk tale, hvilket giver stor fleksibilitet.
- Med det gratis basiskursus kan virksomhederne vurdere, hvilken 3D-print teknologi der kunne være interessant for dem at undersøge nærmere – det kunne fx være pulverteknologien Powder Bed Fusion, hvor man svejser metalpulver sammen med laser - og den teknologi kan de så dykke ned i efterfølgende, lyder det afsluttende fra Henning Henningsen.
Teknologisk Institut baner vejen for 3D-print
På Teknologisk Institut er det en målsætning at hjælpe danske virksomheder med at udnytte mulighederne ved Industriel 3D-print. Det gør man dels ved at demonstrere teknologien gennem Danmarks eneste komplette produktionslinje til udvikling og print af metalkomponenter, men også gennem en række industrielle cases, som viser 3D-prints potentiale i industrien.
Derudover afholder Teknologisk Institut løbende virksomhedsbesøg og formidler viden om 3D-print gennem en række fysiske kurser – og nu er denne viden altså også tilgængelig online.