Robotter og mennesker flokkes til ROBOTBRAG 2023
Mere end 3.000 deltagere hoppede med på en rejse til fremtiden, da Teknologisk Institut sammen med Dansk Robot Netværk åbnede dørene til et indblik i nutidens og morgendagens robotteknologi.
To dages rejse ind i fremtiden med nogle smut forbi nutiden, hvor robotter, snakke og en masse teknologier fik masser af plads i kalenderen.
Sådan kan man bedst beskrive dette års ROBOTBRAG herunder DIRA Business 2023, som Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) stod bag den 3. og 4. maj 2023 i Odense.
Centerchef ved Teknologisk Institut Jacob Kortbek åbnede sammen med Dansk Robot Netværks bestyrelsesformand, Michael Nielsen, ROBOTBRAG 2023 med en tale, hvorefter de gav ordet videre til journalist og moderator Nynne Bjerre.
Hun skulle styre dette års ROBOTBRAG-tænketank, som tog udgangspunkt i en ny analyse lavet af Teknologisk Institut, hvor temperaturen på robotter i Danmark er blevet taget.
Du kan læse hele analysen her
De mange nysgerrige gæster spredte sig hurtigt til de tre robotinnovationshaller hos Teknologisk Institut og til de 69 DIRA-udstillere, hvor alle kunne opleve nutidens og fremtidens robotter og andre teknologier.
- Der er et stort uudnyttet potentiale for robotter i Danmark. Flere virksomheder siger direkte, at der er muligheder ved automatisering, de går glip af. En af årsagerne er, at de mangler viden om de faktiske muligheder. Og det er, hvad ROBOTBRAG med så mange robotteknologier, specialister og robotinteresserede samlet på ét sted på én gang, er skabt for at ændre på, lyder det fra Jacob Kortbek.
- Vi samler alt det guf, som robot-Danmark har at byde på - og inviterer tusindvis af danske virksomheder indenfor, så de kan få et kig ind i fremtiden. Og vigtigst af alt tilbyder vi at hjælpe dem på vej hen imod den, tilføjer han.
Rekordmange kom
Man skulle se sig for, når man bevægede sig rundt blandt de mere end 100 robotteknologier, der var samlet i Odense til et brag af en robotfest.
Men ud over de mange robotter og teknologier, der var stillet op til anledningen, så var ROBOTBRAG 2023 også velbesøgt af mennesker, der var nysgerrige, snaksalige og inspireret. Faktisk var der mere end 3.000 deltagere, der fandt vejen forbi Forskerparken.
På ROBOTBRAGs førstedag, som var for folk fra industrien, var både hallerne, cirkusteltet og græsplænen godt fyldt op med snaksalige mennesker hele dagen.
Men dette års andendag til ROBOTBRAG – også kaldt læringsdagen – havde faktisk flere deltagere end nogensinde før. Her var det fremtidens arbejdsstyrke, der var inviteret til at komme og snuse til den teknologi, som kan komme til at præge deres arbejdsliv, og de kunne møde de virksomheder, der efterspørger deres arbejdskraft.
Og det glædede blandt andet Michael Nielsen fra DIRA.
- Det er fantastisk, at så mange elever, studerende, undervisere og jobsøgende dukkede op på ROBOTBRAG-læringsdagen. Det giver en forhåbning om, at fremtidens arbejdskraft er klar til at tage over, når det kommer til teknologi og robotter – og det er i den grad nødvendigt, lyder det fra Michael Nielsen.
Læringsdagen blev arrangeret af Teknologisk Institut og DIRA i samarbejde med Videnscenter for Automation og Robotteknologi Nord & Syd, Dansk Metal, Akademikerne, Akademikernes A-kasse, Odense Kommune, DTU, SDU, AAU, Universal Robots samt DACAS-Rob.
Hvordan kan Teknologisk Institut hjælpe?
Teknologisk Institut er en selvstændig nonprofit-virksomhed, som er sat i verden for at få den nyeste teknologi i brug til glæde og gavn for danske virksomheder og borgere.
Hvis du så noget den 3.-4. maj, som vakte din interesse, eller du står med en konkret udfordring - så står vi klar til at hjælpe dig videre.