En robotdrøm: Induflex er blevet selvkørende med cobots

Karsten Thornø Ahrentsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 39.

En robotdrøm: Induflex er blevet selvkørende med cobots

Fordelene er mange, efter at plastvirksomheden Induflex har fået implementeret cobots i produktionen. De har blandt andet været med til at forbedre arbejdsmiljøet og begrænse det monotone arbejde.


Flere farver, former og formål.

Den nordjyske bearbejdningsvirksomhed Induflex i Støvring har siden 1989 været eksperter i de fleste former for teknisk plastik og bearbejdningen af det, og de leverer kundespecifikke plastløsninger til mange forskellige brancher.

Det forpligter og kræver en omstillingsparat produktion, hvor det indtil nu primært har været medarbejderne, der skulle håndtere de mange forskellige ordrer, der kom ind.

Nu bruger Induflex i højere grad cobots til dele af opgaverne.

-

- Fordelene ved en cobot er at reducere kostprisen på et emne, at fjerne monotont arbejde, som nedslider medarbejderne, og at få den til at arbejde, når vi andre går hjem. Vores cobot kan køre fuldautomatisk i ti timer, hvor vi kun skal komme ud og besøge den en gang imellem for at skifte palle, fortæller Flemming Reenberg, der er produktionsteknisk ansvarlig hos Induflex.  

Hjælp til selvhjælp

Induflex havde købt sig de famøse cobots for blandt andet at spare industriteknikerne i produktionen for rutineopgaver, men den jyske virksomhed havde udfordringer med at bruge de kollaborative robotter på den rigtige måde, som ville give bedst mening for virksomheden og medarbejderne.

Derfor blev de en del af projektet Cobot Knowledge Lab, som er støttet af Industriens Fond. Igennem projektet har Induflex været med i et undervisningsforløb og fået sparring fra Teknologisk Instituts specialister.

Vi er blevet mere selvkørende. Og vi kan se, at vores kolleger i produktionen omfavner cobotten, fordi de godt kan se, at det her er vejen frem.

- Vi har lært, hvordan vi skal stille cobotten an, hvordan sikkerheden kan implementeres - som er meget vigtig - og at vi kan bruge den til både store og små serier. Det bedste ved at være med i forløbet har været at sparre med andre. Og at vi har fået et større indblik i hvilke komponenter, man kunne sætte på cobotterne i form af sensorer og kontakter med mere, samt hvilke begrænsninger de har i produktionen, fortæller Flemming Reenberg og fortsætter:

- Vi er blevet mere selvkørende. Og vi kan se, at vores kolleger i produktionen omfavner cobotten, fordi de godt kan se, at det her er vejen frem.

En fremtidsdrøm

Selvom anvendelsen af robotkollegerne stadig er i sin spæde start i produktionen, så er Induflex allerede meget glad for dem – og det gælder både ledelsen og medarbejderne.

Cobots har nemlig allerede sat et stort aftryk på hverdagen hos bearbejdningsvirksomheden i Støvring.

Inden forløbet anvendte Induflex cobots i et mere begrænset omfang og brugte skabeloner til programmering, men gennem forløbet er de blevet klædt på til mere omfattende opgaver med blandt andet transportbånd, kontakter og gribere.

- Cobotten styrker os meget, og det her med at få en robot til at bevæge sig, er da også en form for barndomsdrøm. Brugen af cobots har altid været fremtiden for os, og den rejse er vi i høj grad kommet med på nu, slår Flemming Reenberg fast.

-

Hvad har cobotten gjort for Induflex?

  • Øget effektiviteten
  • Mere omstillingsparat
  • Forbedret arbejdsmiljøet
  • Reduceret kostprisen
  • Reduceret nedslidning hos medarbejderne
  • Givet lyst til mere automatisering
     

Få tildelt et virksomhedsforløb i Cobot Knowledge Lab

Robotspecialister fra Teknologisk Institut og ledelsesrådgivere fra Implement Consulting Group tilbyder lige nu – med støtte fra Industriens Fond – at klæde din virksomhed på, så I fremover selv kan integrere de mere simple cobot-løsninger til eksempelvis skruning eller polering.

Ønsker I at blive en af de 25 virksomheder, som får tildelt et forløb i Cobot Knowledge Lab? Så skynd dig at kontakte seniorprojektleder Steen Harder Ulrichsen via shu@teknologisk.dk eller 72 20 29 97.

Lær mere om virksomhedsforløbene


Cobot Knowledge Lab – der er et partnerskab mellem Industriens FondTeknologisk InstitutImplement Consulting Group og Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord & Syd) – har til formål at klæde nutidens og fremtidens arbejdsstyrke på til at blive innovative cobot-brugere.