Bæredygtige fødevarer - A2 - Fremstillingsteknologi
Vælg side
Fremstillingsteknologi:
Målsætningen er at reducere ressourceforbruget, herunder især energiforbruget i forædlingsindustrien, og øge virksomhedernes konkurrenceevne.
Dette understøttes af etablering af en Test-, Demonstrations- og Udviklingsfacilitet (TDU) for avancerede termiske fødevareprocesser, udvikling af energieffektive teknologikoncepter, udvikling af digitale optimerings- og processtyringsværktøjer til sikring af kvalitet samt minimering af råvarespild og ressourceforbrug.
Desuden udvikles en DNA-baseret hurtigmetode til kortlægning af mikroflora samt et processtyringsværktøj for kvalitetsbevarelse og mindst muligt produktspild.
Læs mere om termiske fødevareprocesser på Teknologisk Institut
Præsentation:
Hviid, M. (2022) Danish Meat Technology – Industry development and research. Meat Science & Technology Inspiration Symposium: The power of meat. 6. maj
Omtale:
(2023) Cooking sausages with electricity could reduce energy consumption by half. Tech Weekly, 23. august
(2023) Sæt strøm til pølsen: Genvej til store energibesparelser. Plus Proces nr 6, side 24
(2022) Ohmsk varmebehandling af kød er et klimavenligt alternativ, KlimaFokus, 28. april
(2022) Ohmsk varmebehandling af kødprodukter er energieffektivt. FødevareFokus 28. april
Artikel:
Bildsted Petersen, E., Hjort, R., Granly Koch, A., Lüthje, F., Terrell, G. (2023) Keeping it clean - can sanitizing be more sustainable? Food safety Magazine, juni