Bæredygtige fødevarer - A3 - Grønne produkter
Vælg side
Grønne produkter:
Målsætningen er at øge niveauet af bæredygtighed ifm. produktion af sunde, velsmagende fødevarer gennem etablering af en TDU på området, som kan understøtte virksomhedernes muligheder inden for grøn produktudvikling.
Dette sker gennem udvikling af en rådgivningsydelse til fødevareproducenter og foodservicesektoren omfattende udvikling af sunde bæredygtige convenience-produkter med lav klimabelastning.
Desuden foretages en analyse af egenskaberne af nye bæredygtige, funktionelle ingredienser, ligesom der udvikles nye strukturgivende procesteknologier og nye løsninger til produktberigelse med sunde bæredygtige ingredienser. Endelig indsamles litteratur omhandlende udfordringer og muligheder ved fremstilling af celledyrket kød og mælk.
Laboratoriekød, kunstigt kød, kultiveret kød - En sammenfatning af udfordringer og muligheder i dansk perspektiv.
Præsentation:
Granly Koch, A. (2023) Hybridprodukter - fødevaresikkerhed og holdbarhed. FødevareDamnark ERFA møde 24. januar
Interview:
Vestergaard, C. (2023) men er laboratoriedyrket kød så snart på vej til kølediskene. Jyllandsposten 10. nov + Finans.dk
Artikel:
Hviid, M., Bildsted Petersen, E. (2024) hybridprodukter - fødevaresikkerhed og tekstur. Plus Proces, nr 5, side 48-49
Hviid, M., Bildsted Petersen, E. (2024) hybridprodukter - fødevaresikkerhed og tekstur. Fødevaremagasinet, juni s. 16-17
Granly Koch, A. (2023) Mere plantebaseret kost. Fødevaremagasinet september, side 16