Bæredygtigt byggeri - Strategisk miljøvurdering og forretningsudvikling

Sarah Cecilie Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 33.

Bæredygtigt byggeri

Bæredygtigt byggeri - Strategisk miljøvurdering og forretningsudvikling

I en tid med stigende krav om grøn omstilling fra både myndigheder og forbrugere er det afgørende for virksomheder at have styr på direkte og indirekte miljøpåvirkninger. Det er altså ikke længere nok blot at lave en slutopgørelse og regnskab over CO2 udledning til en deklaration. I stedet bør I have en dybere forståelse af jeres produkters og processers miljøpåvirkninger samt de afledte konsekvenser af forskellige design og forretningsmæssige valg.

For eksempel kan anvendelsen af genanvendte materialer i produktionen af et bestemt produkt medføre kaskadeeffekter i form af ændringer i efterspørgslen efter jomfruelige råvarer, energiforbrug og affaldsstrømme i andre sektorer. Ved at kortlægge sådanne afledte effekter kan I optimere jeres produktion og minimere den samlede miljøbelastning på tværs af værdikæden.

På Teknologisk Institut tilbyder vi en bred vifte af ydelser inden for strategisk miljøvurdering og forretningsudvikling, herunder konsekvens-livscyklusvurderinger (LCA), som er et værdifuldt redskab til at kortlægge og minimere miljøpåvirkninger.

Fordele ved konsekvens LCA og strategisk miljøvurdering

Ved at inddrage vores kompetencer inden for konsekvens LCA og strategisk miljøvurdering kan jeres virksomhed opnå følgende fordele:

  • Kendskab til indirekte miljøbelastninger og konsekvenser: Få indsigt i de indirekte miljøbelastninger og konsekvenser fra jeres produktion eller forbrug, hvilket ruster jer til at svare på eventuelle kundehenvendelser og efterleve det stigende behov for oplysning om miljøforhold og påvirkninger.
  • Optimeret produktion og produkter: Brug konsekvens LCA til at optimere jeres produktion og udvikle produkter med hensyn til både miljømæssige forhold i eget system og i et bredere samfundsmæssigt perspektiv.
  • Markedsfordele og konkurrenceevne: Virksomheder med fokus på miljøvenlige produktionsmetoder og samfundsansvar efterspørges i stigende grad af både offentlige og private indkøbere, hvilket giver jer en konkurrencemæssig fordel på markedet.
  • Strategisk beslutningsstøtte: Anvend konsekvens LCA strategisk, som et værdifuldt redskab til at træffe velinformerede beslutninger om produktudvikling, materialevalg og produktionsmetoder, der understøtter jeres bæredygtighedsstrategi.

Vores ydelser

Hos Teknologisk Institut kan vi hjælpe jer med at kortlægge potentielle markedssamspil samt miljø- og ressourcekonsekvenser af jeres valg. Vi tilbyder følgende ydelser:

  • Kvalitative analyser af markedskonsekvenser: Vi kan udføre kvalitative analyser af de potentielle konsekvenser, som jeres valg kan have på markedet og andre sektorer.
  • Livscyklusvurderinger (LCA): Vi udvikler både LCA baseret på fx. EN15804 (miljøvaredeklarationer i byggebranchen), andre deklarations rettede LCA’er og konsekvens LCA'er, der giver indsigt i jeres produkters og processer' miljøpåvirkninger gennem hele livscyklussen.
  • Pilotprojekter: Vi kan deltage i pilotprojekter, hvor vi afprøver og demonstrerer brugen af konsekvens LCA og strategisk miljøvurdering i praksis.
  • Rådgivning og undervisning: Vi rådgiver og underviser om krav til formidling og dokumentation af miljø- og klimapåstande samt hvordan I kan underbygge disse.
  • Produktionsoptimering: Vi hjælper med at optimere jeres produktion ud fra miljøhensyn – både fra et produktperspektiv og et bredere samfundsperspektiv.
  • Cirkulær økonomi: Vi bistår med udvikling af produkter og processer i den cirkulære dagsorden, herunder erstatning af jomfruelige råvarer eller traditionelle energikilder.
  • Metodeudvikling: Vi udvikler optimerede LCA-metoder til korrekt beregning af miljøeffekter og deres relation til omkringliggende markeder og samfund.

Kom i gang

Uanset om I ønsker, at vi laver hele arbejdet, eller foretrækker at være involverede i processen, står vi klar til at rådgive jer før, under og efter arbejdet med dokumentation af miljøeffekter og beslutninger om miljø- og klimaproblematikker. Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at opnå en dybere forståelse af jeres miljøpåvirkninger og tage strategisk ansvar for en bæredygtig forretningsudvikling.