Beklædning og tekstil - OEKO-TEX® rådgivning og certificering

Anette  Werner

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 07.

Woman with oeko-tex certified fabric

Beklædning og tekstil - OEKO-TEX® rådgivning og certificering

Ved du, hvordan en OEKO-TEX®-certificering kan give værdi for din forretning? Med en certificering vil du og dine kunder opnå vished om, at jeres produkter eller produktion påvirker miljøet mindst muligt og ikke indeholder uønsket og sundhedsskadelig kemi.

 

En certificering fra OEKO-TEX® omfatter rigtig mange aspekter med relation til forbruger- og miljøhensyn, hvilket tilsvarende stiller mange krav til tests og dokumentation. Derfor er det også helt forståeligt, hvis du, som forbruger, producent eller forhandler af tekstile produkter og materialer, synes det virker en smule uoverskueligt at skulle forholde dig til.

Det at komme i gang med certificeringsprocessen kan virke som en stor og kompleks opgave. Særligt, hvis du ikke er sikker på, hvilken af de forskellige certificeringer, der er det bedste valg for dig og din virksomhed eller dit produkt og især hvis du ikke får den rette vejledning.

 

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Vi kan hjælpe og vejlede dig gennem hele certificeringsprocessen. Som den danske repræsentant for OEKO-TEX®, er vi den eneste instans i Danmark, der kan udstede certifikater.

Vi har indgående kendskab til de forskellige OEKO-TEX®-certificeringer og kan vejlede dig om, hvilke certificeringer der giver mening for dig, på baggrund af dine ønsker, din produktion og dine produkter. Ligesom vi ved, hvad der skal til for at opnå en certificering fra OEKO TEX®.

 

Hvilken OEKO-TEX®-certificering er den rigtige for dig?

OEKO-TEX® tilbyder en lang række forskellige certificeringer, der hver især er defineret på sin egen standard.

Herunder kan du læse lidt om samtlige certificeringer som vi og OEKO-TEX® udbyder: 

OEKO-TEX® STANDARD 100
Produkter, der bærer OEKO-TEX® STANDARD 100-mærket er blevet videnskabeligt testet for indhold af miljø- og sundhedsskadelige stoffer og er dermed et bedre og mere sikkert valg.

OEKO-TEX® LEATHER STANDARD
Produkter, der bærer OEKO-TEX® LEATHER STANDARD-mærket er blevet videnskabeligt testet for tilstedeværelsen af miljø- og sundhedsskadelige stoffer og er dermed et bedre og mere ansvarligt valg for læderprodukter.

OEKO-TEX® ORGANIC COTTON
Produkter bestående af gennem ”Transfer Certificates” verificeret økologisk bomuld kan blive OEKO-TEX® ORGANIC COTTON certificeret. Produkterne testes er blevet videnskabeligt testet for indhold af miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

OEKO-TEX® STeP
OEKO-TEX® STeP (Sustainable Textile Production) er en virksomhedscertificeringen, som sikrer de højeste standarder for bæredygtighed og social ansvarlighed.

OEKO-TEX® MADE IN GREEN
Tekstil- og lædervarer med mærket OEKO-TEX® MADE IN GREEN produceres mere bæredygtigt på socialt ansvarlige arbejdspladser og er videnskabeligt testet for tilstedeværelsen af miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

OEKO-TEX® DETOX TO ZERO
Ved OEKO-TEX® DETOX TO ZERO udføres en samlet analyse af en produktionsvirksomheds miljømæssige præstationer, hvor også alle kemikalier og farvestoffer kontrolleres i forhold til skadelige eller miljøbelastende stoffer.

OEKO-TEX® ECO PASSPORT
Kemikalier, der opfylder kravene til OEKO-TEX® ECO PASSPORT, er blevet testet og analyseret efter strenge kriterier, for at sikre uhensigtsmæssig miljøpåvirkning under produktion.

OEKO-TEX® RESPONSIBLE BUSINESS
OEKO-TEX® RESPONSIBLE BUSINESS sikrer social ansvarlighed gennem hele værdikæden.

Hvis du mangler information eller rådgivning for at blive helt sikker på, hvilken af OEKO-TEX® certificeringerne der er den helt rigtige for dig og din virksomhed, så tøv ikke med at kontakte os. Vi står klar til at svare på spørgsmål og vejlede dig, så du kan foretage det rigtige valg af certificering.

 

Hvad indebærer en OEKO-TEX®-certificering?

OEKO-TEX® er et registreret varemærke. Det er udviklet til at optimere produktionen i en sikker og bæredygtig retning.

Varemærket tjener som din garanti for, at de certificerede produkter er testet for indhold af stoffer i skadelige koncentrationer, samt at de er produceret under miljøvenlige og socialt ansvarlige forhold.

Det betyder derfor også, at der med en OEKO-TEX® certificering skal kigges ind i produktionsforhold for både medarbejdere og miljøpåvirkning, sundhedsmæssige aspekter, råmaterialernes oprindelse. Ligeledes skal tekstilerne gennemgå specifikke tests, der omfatter f.eks. kemiske tests af indholdsstoffer, ægtheder, emissioner mv.

Hvilke specifikke krav der gælder, afhænger af den enkelte certificering/standard. Ønsker du at få indsigt i kravene til en specifik standard kan du finde yderligere information på www.oeko-tex.com eller ved at kontakte os.

 

Ønsker du at indsende en klage til OEKO-TEX®?

Hvis du ønsker at rapportere nogen form for uredelighed eller overtrædelse af overholdelse af OEKO TEX, deres standarder og produkter eller af os, på Teknologisk Institut, som det danske medlem af OEKO-TEX® Association, opfordrer vi dig til at bruge klageformularen på OEKO-TEXs hjemmeside, som du kan finde ved at klikke her


Du kan også læse mere om OEKO-TEX® klagemekanisme her: