Bliv klædt på til at undgå fødevaresvindel
Teknologisk Instituts kurser om sårbarhedsanalyse - metoden til at forebygge fødevaresvindel - har haft godt besøg fra den danske fødevareindustri.
"Deltagere er ret glade, efter endt kursus", siger kursusleder Lars Krusell fra Teknologisk Institut, Fødevareteknologi. "De er især tilfredse med, at de får et konkret værktøj med hjem, så de kan gå i gang med den sårbarhedsvurdering, der er et krav i de betydende standarder", udtaler han videre.
"Lars er en meget dygtig underviser og specielt det med at få det til at relatere til netop din virksomhed/arbejdsopgaver", udtaler Samuel Bent Lind Nielsen, kvalitetschef hos Ekko Fisk, som har deltaget i kurset.
”I løbet af kurset opnås en fortrolighed med værktøjet – man får forklaret tankegangene bag, får gode eksempler og orientering i de forskellige dele og i hvordan sårbarhederne bringes i styring i virksomhedens styringsplan. På den måde viser værktøjet sig ganske fleksibelt og muligt at gå til og fra i en travl hverdag”, uddyber Lars Krusell.
Emnet er yderst aktuelt. GFSI (Global Food Safety Initiative), der er den overordnede krav-stiller til standarderne i fødevarebranchen, kræver nu af alle de anerkendte standarder, at de omfatter forebyggelse af svindel med fødevarer gennem sårbarhedsanalyse, og styring i ledelsessystemet af de identificerede sårbarheder.