Bygningsskader og tilstand - MgO-plader
Vælg side
På Teknologisk Institut udfører vi besigtigelse, analyse og uvildig rådgivning i forbindelse med byggeri, hvor der er anvendt MgO-plader.
MgO-plader er inden for de seneste år anvendt som vindspærreplader og i nogle tilfælde som pudsbærende plader i en række danske byggerier.
MgO-plader optager fugt fra luften, hvilket kan få pladernes bindemiddel til at gå i opløsning og korrosiv væske kan udskilles som dråber på pladernes overflade. Væsken kan få både beslag og skruer til at korrodere og vil desuden kunne beskadige eventuelle trækonstruktioner i bygningen ved at forårsage råd.
Hos Teknologisk Institut udfører vi uvildige undersøgelser og tilbyder rådgivning i forbindelse med anvendelse af MgO-plader i byggeriet.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Besigtigelse af facadekonstruktion og prøveudtagning
- Identifikation af, hvorvidt et givent plademateriale er en MgO-plade
- Undersøgelse af fugtoptag i plademateriale
- Vurdering af omfang af opfugtning af trækonstruktion
- Undersøgelse af optag af salte i materialer i kontakt med MgO-pladen f.eks. trækonstruktion og isoleringsmateriale
- Undersøgelse af skimmelvækst
- Undersøgelse af korrosionsomfang på metalkonstruktioner i kontakt med MgO-plader, vurdering af skader på overfladebehandlinger samt vurdering af restlevetid
- Vurdering af skadesomfang og fremsætning af udbedringsforslag
Hvis du som udgangspunkt blot ønsker at få afklaret, om der er anvendt MgO-plader i en bygning, kan vi også foretage analyser ud fra fremsendte prøver.