Case: Planteprotein - Teksturering
Planteprotein udgør en stadig større del af vores kost. Dette medfører et stigende behov for udvikling af nye produkter. Forbrugerne efterspørger især produkter baseret på nordiske alternativer til soja som fx hestebønner, ærter, havre, hamp og kartofler.
Med ekstrudering kan man ændre teksturen og de funktionelle egenskaber af planteprotein, så de kan danne basis for udviklingen af innovative plantebaserede produkter. De teksturerede produkter kan for eksempel indgå som komponent i alternativer til kød, nye snack-produkter, kombinationsprodukter med kød eller insekter eller i udviklingen af helt nye produktkoncepter.
Udviklingen foregår i vores moderne pilotanlæg, som er godkendt til fødevareproduktion, hvilket kan forkorte vejen fra udvikling til marked.
Teknologisk Institut kan hjælpe med:
- Tør- og vådteksturering af planteprotein
- Udvikling af skalérbare ekstruderingsprocesser
- Rådgivning i forbindelse med procesimplementering
- Nordiske alternativer til soja
- Udvikling af demonstrationsprodukter
- Lønproduktion