Deltagelse i og koordinering af finansierede projekter inden for energimaterialer
Vi støtter projekter i forskellige roller, som både projektmedarbejdere og koordinatorer af både ansøgningsprocessen og selve projekterne. En unik kombination af ansøgningsskrivning, teknisk ekspertise og erfaring med projektstyring hjælper os med at tage føringen på alle stadier af ansøgningen og projektet i en række projekter med fokus på katalyse til energianvendelser og batterier.
I ansøgningsfasen gør vores store netværk af potentielle konsortiepartnere os i stand til at samle den nødvendige ekspertise og ressourcer for at tackle selv de mest komplekse projekter. Vi er stolte over at samarbejde med både internationale og danske partnere, og vi mener, at vores projektpartnerskaber med virksomheder hjælper dem med at lykkes på globalt niveau.
Vi stræber efter meget samarbejdsorienterede projekter og arbejder tæt sammen med partnere for at sikre, at alle er afstemt og arbejder mod de samme mål. Vi har et team af eksperter dedikeret til at styre komplekse projekter med store konsortier. Vi samarbejder med både internationale og danske partnere, og vores mission er at gøre danske virksomheder synlige på globalt niveau.
Hvis du leder efter en samarbejdspartner inden for energimaterialer, katalyse eller batteriområdet, vil vi gerne tale med dig om mulighederne. Vores erfaring dækker både EU-finansieringsmuligheder som Horizon Europe og EIC-programmerne samt dansk national finansiering, f.eks. fra Innovationsfonden og EUDP.
I øjeblikket deltager vi i de følgende projekter:
DARE2X (Horizon Europe)
Teknologisk Institut koordinerer DARE2X-projektet, der fokuserer på at udvikle en proces til produktionen af fossilfri ammoniak til brug i gødning og som grønt brændstof. Dette internationale projekt samler et konsortium af partnere fra hele Europa for at udvikle en mere bæredygtig måde at producere ammoniak på. Ammoniak produceres i øjeblikket fra naturgas på store kemiske anlæg. Ved at bruge plasmateknologi til at producere ammoniak ved lavere temperaturer og tryk sigter DARE2X-projektet mod at gøre det muligt at producere ammoniak i mindre, mere lokale anlæg, der er drevet af vedvarende energikilder som vind og sol.
AFLOAT
Teknologisk Institut koordinerer AFLOAT-projektet, som udvikler nye løsninger til brug af grøn ammoniak som brændstof i skibsmotorer. Katalytisk omdannelse af en del af ammoniakken til hydrogen giver en gasblanding med meget mere fordelagtige forbrændingsegenskaber sammenlignet med ren ammoniak. I projektet vil der blive udviklet en effektiv enhed til omdannelse af ammoniak, og den resulterende gasblanding vil blive udnyttet til at demonstrere driften af kedler og mediumhastighedsskibsmotorer. Med støtte fra Innovationsfonden bringer AFLOAT danske og svenske partnere sammen for at bringe ammoniak et skridt tættere på kommerciel implementering som et skibsbrændstof.
Casestudie: Nikkels rolle i avanceret katalyse
Vores forskning fokuserer på at gøre produktionen af ren energi mere bæredygtig og omkostningseffektiv. Vi undersøger måder at reducere brugen af iridium, et sjældent og dyrt metal, i brintproduktionssystemer. Kan vi forbedre katalysatorens ydeevne ved at tilføje nikkel til allerede eksisterende katalysatorer, mens vi samtidig bruger færre knappe ressourcer? Et sådan gennembrud kan potentielt gøre grøn brintteknologi mere tilgængelig og udbredt, og dermed understøtte den globale omstilling til renere energikilder.
Læs mere
Samarbejd med os
Hvis du har brug for energimaterialer til dit projekt, kan vi finde de rette materialer eller udvikle nye materialer sammen med dig til din anvendelse. Projekterne kan være private eller offentligt finansieret gennem nationale eller internationale finansieringspuljer som Grand Solutions eller Horizon Europe osv.
Kontakt Sektionsleder Christoffer Mølleskov Pedersen (tlf.: +45 72 20 10 55; e-mail: chm@dti.dk) eller Seniorspecialist Erlend Bertheussen (tlf.: +45 72 20 15 74; e-mail: erb@dti.dk) for at få mere at vide om vores projektarbejde.