Egenkontrol og fødevaregodkendelse

Gry Carl Terrell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 13.

egen

Egenkontrol og fødevaregodkendelse

Hvis din virksomhed ønsker at producere og/eller sælge fødevarer, gælder der en række regler, som virksomheden skal opfylde. Fødevarevirksomhederne har selv ansvaret for, at fødevarerne er i orden. Fødevarestyrelsen kontrollerer, om virksomhederne overholder reglerne med det overordnede formål, at undgå at mennesker bliver syge af maden.

Der er rigtig meget at holde styr på som producent – og derfor hjælper vi gerne.

Fødevaresikkerhed er funderet i virksomhedernes egenkontrol, en obligatorisk procedure, der skal baseres på HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Egenkontrollen skal omhandle elementer som produktionshygiejne, adgangsforhold, påklædning, råvaremodtagelse, tid/temperatur-forhold under produktion og lagring, sporbarhed, bortskaffelse af affald med mere.

Producenterne bærer dokumentationskravet for fødevaresikkerheden af producerede produkter. Hertil udarbejdes risikovurderinger for hvert produkt, der fx viser, at med den anvendte konserveringsprofil, valgte emballeringsform og lagringstemperatur er det givne produkt sikkert i forhold til vækst af Listeria eller andre sygdomsfremkaldende bakterier. Der er også dokumentationskrav vedr. fastsættelse af produkternes holdbarhed.         

Vi er et team af fødevareeksperter med mangeårig erfaring indenfor de forskellige aspekter af fødevareproduktion. Vi kan indgå som sparringspartner for den kvalitetsansvarlige og støtte, hvor der er behov for det. Vi kan også stå for, i samarbejde med virksomheden, at udarbejde det påkrævede materiale.

Du kan bl.a. få hjælp til at:

  • Udarbejde den lovpligtige egenkontrol baseret på HACCP
  • Fastsætte krav til råvareleverandører
  • Udarbejde risikoanalyser for konkrete produkter og processer
  • Identificere og fastsætte kritiske grænser/kontrolpunkter i produktionen
  • Udarbejde procedurer for overvågning af de kritiske kontrolpunkter
  • Sikre optimale hygiejneforhold i produktionen herunder zoneopdeling og indretning
  • Sikre det nødvendige kvalitetsniveau af rengøring og desinfektion
  • Sikre mod skadedyr i virksomheden.

Vi bistår desuden gerne i virksomhedens dialog med Fødevarestyrelsen i forbindelse med ansøgning om godkendelse.