Få en LCA og hjælp dine kunder med ESG-rapportering

Asger Munch Smidt-Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 77.

Få en LCA og hjælp dine kunder med ESG-rapportering

Efterspørger jeres kunder klimadata til deres ESG rapport?

Få indsigt, der skaber værdi: Reducer klimaaftrykket og styrk jeres markedsposition med en LCA

En livscyklusvurdering (LCA) giver jer indsigt i, hvordan I kan reducere jeres klimaaftryk, øge transparensen og dokumentere jeres fremskridt mod miljømål. LCA'en identificerer konkrete muligheder for effektivisering og innovation i jeres værdikæde, og resultaterne kan indgå i både jeres kunders og jeres egen ESG-rapport, hvilket både kan forbedre kundetilfredsheden og styrke jeres markedsposition.

Gør ansvarlig ressourceanvendelse til en konkurrencefordel og forbered jeres virksomhed på fremtidens lovgivningskrav om rapportering og dokumentation af miljøpåstande.

Indhent uforpligtende tilbud på en LCA til jeres behov



Trin-for-trin processen bag en livscyklusvurdering

”Rådgivning

Formål og omfang
I en LCA starter man med at definere formålet og omfanget af analysen – også kaldet ”goal & scope”. Vi ønsker altså først at svare på, hvorfor vi laver analysen, da det har betydning for, hvilke data, der er relevante at indsamle, og hvordan vi skal arbejde med det efterfølgende.

Som leverandør er det ofte kundernes efterspørgsel, der driver behovet for en LCA, da denne kan dokumentere deres klimaaftryk i en ESG-rapport. Derfor er det måske ikke så relevant at medtage leddene i livscyklussen efter produktet har forladt jeres produktion, da det skal kunne indgå direkte i deres regnskab.

Dog bruger mange fødevareleverandører LCA’en til i samme omgang at få sat lys på de hotspots i produktionen, hvor ens eget klimaaftryk kan forbedres. I dette tilfælde skal man være ekstra opmærksom på datakvaliteten fra sine egne leverandører - hvilket vi hjælper jer med.

Første step i at få udregnet en LCA er derfor at få afklaret formål og omfang for analysen.

”Rådgivning

Datakortlægning – input og outputs
Når vi i fællesskab har identificeret formålet og omfanget af analysen, går kortlægningen af processen og dataindsamlingen i gang. Vi skal have udarbejdet en liste af inputs og outputs fra alle led i processen – et såkaldt ”life cycle inventory”.

I denne fase bidrager I aktivt ved at give os indsigt i jeres processer, så vi kan indsamle de nødvendige data (under fuld fortrolighed), og vi skal sammen finde ud af, hvilke data vi har behov for, og hvordan vi fremskaffer det.

Altså er del 2 af processen typisk en af de mest tidskrævende fra jeres side, da det indbefatter dataindsamling.

Vil du vide mere om denne proces? Kontakt os her.

”Rådgivning

Proces-model og resultater
Efter kortlægningen og dataindsamlingen opretter vi en digital model af jeres proces. På baggrund af modellen omsætter vi den indsamlede data til et klimaaftryk.

Det gør vi efter internationalt anerkendte standarder som sikrer os, at de metodiske valg, vi tager, er retvisende og forsvarlige.

På baggrund af det udregnede klimaaftryk, kan vi præcisere hvilke dele af jeres proces, der påvirker miljøet mest og hvor mulighederne for optimering er.

Det er også dette tal, som I kan levere ind til jeres kunders ESG-rapporter.

”Rådgivning

Fortolkning og afrapportering
Efter at vi har sat tal på jeres klimaaftryk, er der mange ting, vi kan bruge det til. Det første skridt for os er at udarbejde en omfattende rapport, der præciserer, hvad tallene viser, hvilke begrænsninger der følger med, og hvordan det kan bruges.

Dernæst går der en fase i gang, hvor I selv skal i gang med at bruge resultaterne til eksempelvis at optimere jeres produktion, mindske miljøbelastningen eller skrive jer op til Science-Based Targets. I kan vise tallene til jeres leverandører eller meget andet. Er du i tvivl om, hvordan I får mest muligt ud af jeres resultater, står vi klar til at rådgive jer.

Udfyld formularen og modtaget et uforpligtende tilbud på en LCA der opfylder jeres behov

Er I klar til at få styr på jeres miljøaftryk, samt indsamling af data til jeres - og jeres kunders - ESG-rapport? Klik på knappen, udfyld formularen og modtag et uforpligtende tilbud baseret på jeres behov.

  • Lever data til jeres kunders ESG-rapporter
  • Få et overblik over jeres miljøaftryk baseret på hotspots i produktionen
  • Differentier jer på markedet med transparens og tillid.

Du modtager et tilbud indenfor 2 hverdage fra jeres tildelte specialist i bæredygtig fødevareproduktion.

Udfyld formularen her
”Rådgivning
Vi har styrket vores position på markedet!

"Vi har fået et klart billede af, hvilke dele af processen vi skal fokusere på at forbedre for at mindske foderets klimaaftryk. Denne viden giver os mulighed for at træffe informerede beslutninger og fortsætte med at forbedre vores praksis, så vi kan tilbyde endnu mere miljøvenlige produkter til vores kunder. Vi ser frem til at arbejde videre med disse indsigter og styrke vores position som en ansvarlig aktør på markedet."

Leander Hessner
Decameal ApS

Læs mere her

FAQ - ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kræver det af os at få udregnet vores klimaaftryk?

Selvom livscyklusanalyser kan virke komplekse, påtager vi os det meste af arbejdet, men den besværlige del påtager vi os hos Teknologisk Institut og hjælper med at træffe de rigtige metodiske valg. Derfor er jeres primære opgave i forbindelse med en livscyklusanalyse blot at guide vores arbejde i den rigtige retning og sørge for, at vi har adgang til den nødvendige data.

Hvor meget betyder det for mit klimaaftryk, at jeg bruger råvarer, som er økologiske, lokale, upcyclede mv.?

Ofte har vi en tendens til at overvurdere effekten af mindre tiltag eller egenskaber ved produkter, som fx at nogle ingredienser er økologiske.
Det har selvfølgelig en betydning for klimaaftrykket, men denne er ofte lille relativt til effekten af den generelle fremstillingsmetode. Samtidig er det vigtigt at understrege, at nogle tiltag har stor betydning for andre dele af miljøaftrykket end bare klima. Det gælder fx upcyclede ingredienser, som kan sænke ressourceforbruget betydeligt, men ikke nødvendigvis medfører den store klimamæssige gevinst. Derfor vil vores råd være at få lavet en LCA på jeres produkt for at få klarhed over effekten af jeres unikke tiltag og deres betydning for dit aftryk.

Jeg har kun adgang til data i et begrænset omfang, hvordan sikrer vi os, at en analyse af mit klimaaftryk bliver retvisende?

Har du kun adgang til begrænset data, er der mange knapper, vi kan dreje på for at sikre, at analysen alligevel er retvisende. Først og fremmest står vi klar til at hjælpe dig med at indsamle den nødvendige data. Derudover kan vi hjælpe med at identificere, hvor de mest kritiske steder i processen er, og hvordan vi sikrer det nødvendige data. Vi har store databaser at trække på til de mindre kritiske steder, og derfor skal du ikke have direkte adgang til al den bagvedliggende data selv.

Skal jeg også have beregninger på alle de steps, der kommer efter, mit produkt har ladt min produktion?

Det er ikke et krav, at en livscyklusanalyse faktisk inkluderer alle led i livscyklussen, såfremt det kan retfærdiggøres grundigt, at de udeladte led ikke har indflydelse på konklusionerne eller ikke er overensstemmelse med formålet med analysen. Derfor er det vigtigt, at I er tydelige omkring, hvad formålet med at få lavet analysen er, og hvem den er henvendt til. Fx er en såkaldt ”vugge-til-fabriksport” en gængs type analyse, der kan hjælpe jer som underleverandør med at levere den fornødne data ind til jeres kunder – og så tager jeres kunder sig af resten af livscyklussen.

Hvad så, når min proces har flere produkter? Hvordan fordeles klimaaftrykket?

Når man fordeler klimaaftrykket ud på forskellige produkter fra den samme proces, kaldes det ”Allokering”. Hvor meget af metan emissionerne fra kobøvser skal fx fordeles ud på mælken fra koen? Og hvor meget går til kød, horn, læder og kalve? Dette kan alt sammen påvirke resultaterne af analysen og er derfor væsentlige betragtninger. Der findes heldigvis en del standarder på området, som vi kan læne os opad, så det er noget, vi nok skal komme frem til en løsning på i fællesskab.

Kontakt:

Asger Munch Smidt-Jensen