Fermentering
Fermentering
Udnyt mulighederne og fordelene ved fermentering af ingredienser.
Leder I efter muligheden for at udvikle nye fødevarer, der skiller sig ud fra mængden, så kan fermentering og brugen af unikke starterkulturer være vejen frem. I de senere år er diversiteten af kommercielle starterkulturer faldet samtidig med at forbrugerne higer efter unikke og lokale produkter i forhold til smag og sundhed. På Teknologisk Institut kan vi hjælpe jer med at identificere skræddersyede starterkulturer og tester disse for smag, stabilitet, performance, fødevaresikkerhed mm.
Vores udgangspunkt er altid den konkrete fødevare og de muligheder der er i det enkelte system.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?
- Behov og mulighedsafdækning indenfor fermentering
- Forbedring af holdbarhed via fermentering
- Identificering og valg af fermenterende starterkulturer
- Udvikling af den fermenterede fødevarer
- Øge værdien af sidestrømme via fermentering; højværdistoffer, nye produkter
- Sensorisk karakterisering af den fermenterede drikke- eller fødevare
- Vurdering af fødevaresikkerheden og stabiliteten via mikrobiologiske og toksikologiske analyser.
- Opskalering og implementering
Læs mere om Fermentering:
- Produktudvikling af fødevarer
- Biosolutions Technology Center
- Casestudie: Nyt samarbejde vil brygge øl uden alkohol