Fødevarer – produktkvalitet og holdbarhed
Det er vigtigt, at fødevarer er sunde, smager godt og kan holde sig. En øget holdbarhed er med til at reducere madspild og er et væsentligt middel i kampen mod madspild. Produktkvalitet kan være særligt vigtigt for forbrugerne indenfor nye kategorier som det plantebaserede univers, hvor forbrugerne leder efter kvalitetsprodukter til at supplere deres indtag af kød, men også på mere traditionelle applikationer, hvor forbrugerne er vant til en vis kvalitet.
Vi hjælper fødevareproducenter med at sikre deres produkter en høj fødevarekvalitet. Har din virksomhed brug for produktudvikling, forlængelse af holdbarhed, dokumentation af produktegenskaber eller kvalitetssikring – så kontakt os.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Dokumentere og rådgive om fødevarers holdbarhed
- Fysisk, kemisk, sensorisk og mikrobiologisk holdbarhed
- Afprøve og optimere fødevareingredienser
- Finde årsagen til, hvorfor smag, aroma og konsistens ændres over tid
- Sætte tal på fødevarers viskositet, hårdhed og gelstyrke
- Udvikle metoder til at karakterisere funktionalitet
- Identificere smagsaktive stoffer og afsmag
- Kvalitetssikre receptændringer
- Lipid-oxidation og brug af antioxidanter.
Case
Oversigt over ydelser: Fødevaresikkerhed & Lovgivning
- Fødevaresikkerhed & Lovgivning
- Forebyggelse af fødevaresvindel
- Varedeklarationer og mærkningstjek
- Produktkvalitet og holdbarhed
- HACCP
- Hygiejne og mikrobiologi
- Kosttilskud
- NOFA - Netværk om fødevareallergener
- Novel food
- Kurser og webinarer
- Nyt fra branchen