Fødevaresikkerhed
Mikroorganismer er en udfordring ved produktion af fødevarer. Teknologisk Institut har mange års erfaring med rådgivning af fødevareindustrien ved mikrobiologiske udfordringer.
- Dokumentation af patogene bakterier er nødvendig i forhold til myndighedskrav.
- Holdbarhed kan optimeres ved målrettet valg af konservering.
- Forbedret mikrobiologisk holdbarhed reducerer reklamationer forårsaget af fordærv.
- Ved udvikling af nye produkter f.eks. kødprodukter med lavere saltindhold, er der behov for dokumentation af mikrobiologisk sikkerhed og holdbarhed.
Hvad kan Teknologisk institut hjælpe dig med?
Vores mikrobiologisk laboratorium kan tilbyde akkrediterede analyser til kimtælling og påvisning af specifikke bakterier i fødevarer. Vi råder over såvel klassiske dyrkningsmetoder som molekylærbiologiske metoder. Vi udfører mikrobiologiske specialanalyser og tester effekten af konserveringsløsninger. Vi tilrettelægger prøveudtagning, udtager prøver hos kunden og rådgiver om anvendelse af de mikrobiologiske analyseresultater.
- Bestemmelse af kimtal f.eks. aerobe bakterier, E. coli, Enterobacteriaceae, gær og skimmel.
- Undersøgelse af mikroaerofile og anaerobe mikroorganismer f.eks mælkesyrebakterier og clostridier.
- Påvisning af patogene bakterier f.eks. Salmonella, Listeria monocytogenes, Yersinia enterocolitica og Campylobacter.
- Starterkulturers effekt i kødprodukter.
- Smittesporing ved bakterietypning.
- Rådgivning om mikrobiologiske hurtigmetoder versus referencemetoder.
- Hjælp til effektivisering af laboratoriedriften på kundens laboratorium.
- Hjælp til at forberede akkreditering af kundens laboratorium.
Links
Artikler
Granly Koch, A (2020) Sousvide20.dk
Fødevaresikkerhed og sous vide i praksis
Granly Koch, A (2020) Sousvide20.dk
Fødevaresikkerhed og sous vide: typiske spørgsmål og svar