Fremtidens snackproduktion sikret gennem skræddersyet kompetencekursus

Gry Carl Terrell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 13.

True Gum medarbejdere beskåret til web

Fremtidens snackproduktion sikret gennem skræddersyet kompetencekursus

Små fødevarevirksomheders udvikler i stigende grad klimavenlige alternativer, som er populære hos forbrugerne. Det betyder en opskalering af produktionen flere steder, som stiller nye krav til høj hygiejne og rengøring. Et skræddersyet kursusforløb med Teknologisk Institut blev afgørende for snackproducenten True Gum.

Mange SMV’er er i disse dage i fuld gang med at udvikle nye, spændende snacks ud fra alternative råvarer, som kan matche forbrugernes efterspørgsel efter fødevarer med lavere klimaaftryk. For mange af disse virksomheder kan det imidlertid være en udfordring, når ’hjemmekøkkenet’ får vokseværk og bliver til en reel produktion.

Det var tilfældet for True Gum, som bl.a. producerer vegansk, plastikfri tyggegummi. Nu har virksomheden udvidet produktionen til slik baseret på dadler. Det nye produkt betød, at produktionsanlægget skulle udvides.

- Med kunder over hele verden og batchstørrelser på op til flere tons havde vi et behov for at få helt styr på risikofaktorer og hensigtsmæssige rengøringsprocedurer i vores produktionsanlæg, så vi ikke ender med at skulle tilbagekalde produkter, fortæller Zabrina Ziegler, medstifter og Head of Product hos True Gum.

Mere end bare rengøring

Virksomhedens udvidelse blev til et samarbejde med Teknologisk Institut, som kortlagde True Gums specifikke rengøringsbehov og derfra kunne planlægge et skræddersyet kursus.

Vi screenede True Gums behov og udviklede et kompetenceløftende kursus for virksomhedens medarbejdere. Kurset kom bl.a. til at handle om håndtering af allergener, tørrengøring vs. vådrengøring og opdeling af produktionsområder. Vi gjorde også medarbejderne skarpe på at foretage og kombinere forskellige rengøringskontroller, fortæller Gry Carl Terrell, forretningsleder på Teknologisk Institut og tilføjer:

- Rengøring handler ikke blot om at fjerne synligt snavs, men også om at bekæmpe bakterier, skimmel, gær, vira og toksiner ved bl.a. at undgå fugtige områder, hvor mikroorganismer kan trives.

Faglighed i højsædet

For virksomheden var det afgørende at få et tidsoptimeret, effektivt og tilpasset kursus.

Vi ville gerne undgå at slæbe medarbejderne gennem dagevis af generelle kurser, men i stedet målrette indsatsen mod lige netop vores produktion. Kursets deltagere var positivt overraskede over det høje faglige niveau i det skræddersyede undervisningsmateriale. Det er nørdet på den gode måde, så det er ikke sidste gang, vi er på kursus hos Teknologisk Institut, siger Zabrina Ziegler fra True Gum.

Med Teknologisk Instituts hjælp er True Gum nu endnu bedre rustet til at håndtere udvidelsen af deres sortiment.

Det er ikke første gang, at True Gum og Teknologisk Institut har krydset veje. Tidligere har vi digitaliseret virksomhedens produktion for at gøre den mere driftssikker og stabil. Dyk ned i dette samarbejde her.

True Gum produktion beskåret bånd