HACCP - Fødevaresikkerhed
Alle virksomheder i fødevarekæden er forpligtet til at styre fødevaresikkerheden og både kunder og myndigheder kræver, at denne styring er baseret på en korrekt anvendelse af HACCP-principperne. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) er en systematisk fremgangsmåde til at identificere, vurdere og styre de risikofaktorer, der kan skade forbrugeren.
HACCP alene gør dog ikke fødevarerne sikre. Uden ledelsens forpligtelse og engagement går det ikke, og HACCP skal bl.a. understøttes af en række basisprogrammer (GMP/PRP/GHP). Det hele indbygges i et ledelsessystem for fødevaresikkerhed, så alle de aktiviteter, der er vigtige for fødevaresikkerheden, kan blive ført ud i livet, efterprøvet, opdateret og forbedret.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Rådgivning, træning og sparring i FSSC 22000, ISO 22000, BRCGS, IFS, HACCP, GMP/PRP/GHP
- Virksomhedstilpassede kurser og seminarer for ledelse, medarbejdere og HACCP-team
- Rådgivning og sparring under udvikling, audit og opdatering af HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
Cases
- Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre
- Food Safety Culture vinder indpas i danske fødevarevirksomheder
For information om Teknologisk Institut´s HACCP-erfagruppe, så kontakt Lone Sass Mortensen.
Oversigt over ydelser: Fødevaresikkerhed & Lovgivning
- Fødevaresikkerhed & Lovgivning
- Forebyggelse af fødevaresvindel
- Varedeklarationer og mærkningstjek
- Produktkvalitet og holdbarhed
- HACCP
- Hygiejne og mikrobiologi
- Kosttilskud
- NOFA - Netværk om fødevareallergener
- Novel food
- Kurser og webinarer
- Nyt fra branchen