Hotte emner indenfor fødevareproduktudvikling
Trends – ingredienser – sensorik og lovgivning
Det var nogle af de hotte emner der kom frem til opstartsmødet for erfagruppen for produktudviklere i fødevareindustrien. Opstartsmødet blev afholdt d. 19. maj hos Teknologisk Institut i Aarhus og til mødet deltog 24 produktudviklere fra 20 forskellige fødevarevirksomheder. Sidenhen har vi i efteråret afholdt endnu et møde hvor 26 produktudviklere deltog og hvor det overordnede emne var ”Processer og værktøjer til bedre produktudvikling”. Her var der fokus på, hvordan disse kan bruges i praksis.
Målet med erfagruppen er at skabe et sted at samles og sparre med hinanden og hvor man kan opnå ny viden af forskelligartet karakter som er relevant for produktudviklingsprocessen.
Højt humør og stort engagement
- Stemningen på vores møder har været høj og det er vores klare fornemmelse at en erfagruppe som denne er noget branchen har savnet. Her har vi mulighed for at tage aktuelle emner op og diskutere på tværs af virksomhederne i branchen siger Line Ahm Mielby, konsulent hos Teknologisk Institut.
Til opstartsmødet blev rammen omkring de fremtidige erfagruppemøder sat, og der vil til hvert møde være en produktsmagning på programmet samt et ”nyt tiden sidst” og et specifikt fokusområde med et eller flere oplæg specifikt relevant for produktudviklere.
Møderne er en god mulighed for at mødes, diskutere og sparre med ens kolleger fra andre virksomheder og erfagruppens fælles online gruppe vil også understøtte denne videndeling i netværket.