Hygiejne og mikrobiologi i fødevareproduktion

Lars  Krusell

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 91.

Sushi - Hygiejne

Hygiejne og mikrobiologi i fødevareproduktion

God hygiejne er et område, hvor fødevarevirksomheder konstant udfordres. Nye råvarer, produkter og produktionsmetoder introduceres. Nye vira og bakterier med særlige egenskaber dukker jævnligt op. Læg dertil maskineri, der ikke altid er lige rengøringsvenligt samt udfordringerne med at styre eksterne rengøringsfirmaer og tolke analyseresultater. Det kræver bred viden om hygiejne og mikrobiologi i HACCP-teamet.
For certificerede virksomheder, skal denne viden dokumenteres via træning eller brug af kvalificeret rådgivning.

Få styr på Listeria

Fødevarestyrelsen stiller krav om dokumentation af, om Listeria kan vokse i varerne og der skal opstilles kontrolplaner for overvågning af Listeria. Det er nødvendigt at kende produktets sammensætning i detaljer, mikrobiologisk, kemisk og fysisk, for at vurdere mulighederne for vækst af Listeria i varens holdbarhedstid.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med de nødvendige analyser og vurderinger samt eventuelle tilpasninger af produktionen og/eller fødevaren, for at mindske risikoen for forurening og vækst af Listeria.

  • Rådgivning, sparring og træning af medarbejdere i hygiejne og mikrobiologi
  • Gennemgang af produktionen for optimering af hygiejnen
  • Vurdering af mikrobielle risikofaktorer som Listeria, Salmonella, E. coli, virus og parasitter
  • Tilpasning af fødevaren til mindsket risiko for vækst af bl.a. Listeria
  • Udarbejdelse af kontrolplaner for overvågning af Listeria i fødevarer og produktionsmiljø
  • Rådgivning om lovgivning og krav til dokumentation
  • Få smilet tilbage efter triste besøg fra Fødevarestyrelsen

Case

 

Oversigt over ydelser: Fødevaresikkerhed & Lovgivning