Iskoldt gennembrud: Melt Corp fik succesfuld materialetest med 3D-print

Niels Korfitz Mortensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 31.

Nitrogen nedfrysning af blå form

Iskoldt gennembrud: Melt Corp fik succesfuld materialetest med 3D-print

Det er muligt at få plastik og flydende nitrogen til at fungere sammen - med 3D-print som den hemmelige ingrediens. Det er ’helt fantastisk’, lyder det fra startupvirksomheden, der skal bruge plastikforme til at nedfryse innovative fryseprodukter som shakes og juices.

En 'ispind' trylles om til en smoothie.

Startup-virksomheden Melt Corp. fremstiller og udvikler frysebare produkter - og ved bare at tilsætte vand, kan deres produkter omdannes fra frost til flydende fødevarer, som fx shakes og juices. Men de mangler at få løst en kompleks udfordring: At få designet formen til deres ispinde, så resultatet både er elegant og funktionelt.  

Udfordringen handlede om brugen af rustfrit stål i produktionen med flydende nitrogen, som ikke virker optimalt. Melt Corp. indgik derfor i et MADE Demonstrationsprojekt med Teknologisk Institut, hvor de fik hjælp til at teste andre materialer for at forbedre både design og produktionsproces. 

Og det gav pote. 

Eksperimenter med nye materialer

I projektet blev et særligt materiale testet: Blåt metaldetekterbar plastik, som blev 3D-printet til de ønskede forme. Projektet indeholdt en række avancerede tests, herunder trækprøver og termiske stresstests, hvor materialet blev udsat for ekstreme temperaturer – fra iskoldt flydende nitrogen til 80 grader varmt vand.  

Resultaterne viste, at kombinationen af plastik og nitrogen ikke kun var en mulighed, men en effektiv og holdbar løsning. Forskellige tykkelser, varianter og designs blev testet for at sikre, at materialet kunne opfylde Melt Corps krav. 

Det er helt fantastisk, at test i projektet viste, at plastik og nitrogen fungerer fortrinligt sammen. Det er banebrydende for alle parter i projektet

- Serge Silveira, Melt Corp.

Projektet har vist, at plastik og nitrogen kan arbejde sammen på en måde, der åbner op for nye designmuligheder og produktionsmetoder.  

- Det er vigtigt for os som en startup-virksomhed med en skæv idé, at der findes organisationer som MADE, og at der findes institutioner som Teknologisk Institut, der er parat til at gå ind og hjælpe, når man kommer med noget, som skal løses, forklarer Serge Silveira, founder og CCO hos Melt Corp.

Om MADE Demonstrationsprojekter

Med et MADE Demonstrationsprojekt kan en lille eller mellemstor virksomhed få op til 100.000 kr. i støtte til at løse en konkret udfordring i virksomheden eller afprøve en ny teknologi i produktionen.

Ved at blive koblet op sammen med Teknologisk Institut, FORCE Technology, Alexandra Instituttet eller DAMRC får man adgang til de teknologier, den viden og de kompetencer, som er nødvendige i forhold til at løse den konkrete udfordring i virksomheden. MADE demonstrationsprojekter er medfinansieret af den Europæiske Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Har du lyst til at høre mere om mulighederne for at teste og demonstrere nye løsninger i MADE? Så tag fat i MADE – de dækker hele Produktionsdanmark.

Artiklen er oprindeligt publiceret af MADE

Logoer