ERFA-gruppe for flow og flowmåling
Vi videndeler information om flow og flowmåling
I Danmark findes en lang række af virksomheder, hvor flowmåling er en central del af deres produktionsapparat eller en essentiel del, af det de leverer. Dette gælder bl.a. for medicinal-, fødevarer- og procesindustrien, samt for vand- og varmeforsyningssektoren.
De flowtekniske problemstillinger kan være meget forskellige, men fælles for os alle handler det om de måletekniske aspekter, vi arbejder med ved flow og flowmåling. Det kunne fx være omkring flowtekniske udfordringer ved flowmåling af en given proces, valg af flowmålingsprincip, forståelse af kalibreringscertifikater, tekniske udfordringer i forbindelse med af-/udlæsning af data fra en flowmåler i et procesanlæg eller vurdering af usikkerheden fra en flowmåling i en given proces osv.
Formålet med erfa-gruppen
Formålet med ERFA-gruppen er at skabe et forum, hvor vi sammen kan udveksle viden om flow-relaterede emner, opnå ny indsigt og få sparring med professionelle fra den danske industri, der arbejder med flow og flowmåling som en del af deres daglige arbejdsopgaver.
Her bidrager alle med viden eller problemstillinger, som kan diskuteres på møderne, så der dermed opnås en dybere indsigt i det flowtekniske område. Et sådant forum giver også anledning til nytænkning og nye vinkler på vores allerede eksisterende tilgange, både hvad angår løsning af specifikke opgaver og den daglige drift.
Målgruppe
Virksomheder, der allerede bruger eller overvejer at integrere vand- og flowmåling i produktion, måleteknik og/eller udvikling, inviteres til at deltage i denne ERFA-gruppe.
Rollefordeling
Installation og Kalibrering på Teknologisk Institut vil administrere gruppen ved at organisere møder og arrangementer samt formidle information og viden. Virksomhederne opfordres til at deltage aktivt ved at være værter ved møder, holde indlæg og fremvise cases m.m.
Rammer
Deltagere i gruppen betaler årligt 1.000 DKK per person. Medlemskabet er ikke personligt, hvilket betyder, at virksomheder frit kan vælge, hvilken person de sender til møderne uanset deltagelse i tidligere møder.
Succeskriterier
At gruppen leder til målbare fordele for deltagende virksomheder samt aktiv deltagelse fra virksomhedens side.
Mødet
Der afholdes ét til to møder om året, afhængig af behov og interesse eller antallet af emner, der skal gennemgås eller debatteres. Hvert møde afholdes fra kl. 9 til 15, og møderne afholdes på skift hos de deltagende virksomheder. Hvis det er muligt for værten, gives der en rundvisning på virksomheden eller en præsentation med PowerPoint.
Program for Mødet
- Velkomst og Introduktion
Velkomst ved Teknologisk Institut
Introduktion til formålet med ERFA-gruppen - Præsentationsrunde
Hver deltager præsenterer sig selv - Indlæg om Vand- og Flowmåling
Fagligt oplæg om aktuelle trends og teknologier inden for vand- og flowmåling - Frokost
- Rundvisning
Rundvisning hos værtsvirksomheden eller i Teknologisk Instituts flowlaboratorium - Diskussionssession
Drøftelse af typiske udfordringer og erfaringer med vand- og flowmåling
Identifikation af emner og problemstillinger til fremtidige møder - Planlægning af Fremtidige Møder
Fastlæggelse af mødefrekvens og værtsroller
Valg af emner til næste møde - Afslutning og Evaluering
Opsummering af dagen
Evaluering af mødet og forslag til forbedringer
Vil du vide mere? Tilmeld dig her og modtage mere information om erfa-gruppen samt tilmeldingslink (intet bindende):