Elektrokemisk karakterisering

Christoffer Mølleskov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 55.

Kolbe med rød væske i laboratorium

Elektrokemisk karakterisering

Hvor aktiv er din katalysator? Har den et stort overfladeareal? Hvad med stabilitet? Hvordan står den i forhold til state-of-the-art?

Elektrokemi er et kraftfuldt værktøj, der giver os mulighed for at bestemme vigtige egenskaber ved elektrokatalysatorer, såsom aktivt overfladeareal eller katalytisk aktivitet. Disse analyser udføres typisk i trefase-elektrode-celler, hvor spændingen mod en referenceelektrode måles, mens en strøm påføres mellem en mod- og en arbejdselektrode.

Fuldautomatisk elektrokemisk opsætning

Hos Teknologisk Institut har vi en fuldautomatisk elektrokemisk opsætning, som gør det muligt for os at udføre målinger på syv forskellige prøver samtidig. Opsætningen inkluderer muligheden for at introducere forskellige gasser under de elektrokemiske målinger. Derudover har opsætningen fire roterende elektrode-enheder til aktivitetsmålinger (Rotating Disk Electrode – RDE), kontrolleret af massetransport.

DOE-anbefalet og skræddersyet protokol

Vi har standardiserede protokoller til aktivitets- og stabilitetsmålinger af katalysatorer i flere elektrokemiske reaktioner (f.eks. brændselsceller og elektrolyseanlæg), som følger DOE-anbefalingerne. Vi kan også udvikle skræddersyede procedurer til individuelle kundecases.

Vi kan måle på partikler, tråde og polykrystallinske overflader, i både sure og basiske medier.

Vi kan hjælpe dig med:

  • Bestemmelse af ruhed, kapacitansmålinger (Elektrokemisk Impedansspektroskopi, EIS)
  • Elektrokemisk overfladeareal, ECSA (CO-strippingmålinger, hydrogenadsorption)
  • Elektrokatalytisk aktivitet i forskellige reaktioner (ilt-reduktion og -udvikling, methanoloxidation, hydrogenudvikling osv.)
  • Stabilitetsmålinger af katalysatorer i forskellige reaktioner (Accelererede Stress Tests, AST)
  • Elektroplettering, ruhedsbehandlinger
  • Korrosionsstudier

Kombinerede analysemetoder giver de bedste resultater

Vores specialister inden for energimaterialer på Teknologisk Institut har mere end 25 års erfaring med at løse karakteriseringsopgaver for vores kunder.

Vi kombinerer ofte resultater fra flere separate typer af avanceret karakteriseringsudstyr og kan tilbyde dig et eksperimentdesign, der passer til dine materialekrav, med kort leveringstid.

Kontakt

Kontakt sektionsleder Christoffer Mølleskov Pedersen for yderligere information. Christoffer kan kontaktes på chm@dti.dk eller +45 7220 1055.