Klargøring og lagerstabilitet af råvarer
På vores pilotanlæg kan vi klargøre en råvare som for eksempel ærter, hestebønner, eller soyabønner til videre proces eller gøre den lagerstabil. Vi rådgiver omkring, hvilken forbehandling, der giver bedst mening i forhold til den videre forarbejdning eller ønske til holdbarhed.
Vi tilbyder følgende forbehandlingsmetoder:
- Skruepresning: Væske presses ud af materialet f.eks. kan vi presse olie fra raps eller vand fra tang
- Ensilering: Tilføjelse af mælkesyrebakterier, så produktet bliver mere stabilt, idet andre bakterier ikke kan leve i råvaren
- Afskalning: Skaller fjernes, så produktet bliver klar til formaling eller vindsigtning. Kornprodukt slås i stykker og skallen fjernes vha. sigtning eller luft
- Formaling: Finddeling ned til ønsket størrelse, læs mere her
- Tørring: Tørring af råvarer såsom tang, hvede, majs etc.
- Autoklavering: Råvaren varmes op med damp i autoklave til 120°C, hvorefter mikroorganismer dør