Klassificering og sortering inden for kødindustrien
Værdien af slagtedyr afspejles i klassificeringen og realiseres ved hjælp af sortering.
For at producere kød af høj kvalitet, kræves der viden om kvaliteten af det enkelte slagtedyr og styringsværktøjer så denne viden kan udnyttes på slagterierne.
Klassificering og sortering af svin har været anvendt i mere end 50 år i Danmark og er i dag spredt ud over hele verden. I EU er det et krav at medlemslandene klassificerer svin og kreaturer på slagterierne. DMRI er international førende med udvikling af måleudstyr og styringsværktøjer til svin, kreaturer og fjerkræ.
Metoderne giver dels mulighed for at tilpasse produktionen til forbrugernes ønsker og dels mulighed for en enkel og effektiv feed-back fra slagteri til landmand - med henblik på at opnå den bedste økonomi.
Senest har vi udviklet en helt ny referencemetode til kalibrering af klassificeringsudstyr. Referencemetoden er baseret på 3D-billeder opnået med CT-skanning af slagtekroppe. Metoden er særdeles kost-effektiv.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Kalibrere online klassificeringsudstyr inklusiv dokumentation til EU-godkendelse
- Etablere database med 3D-afbildninger af slagtekroppe og virtuelle udskæringer/udbytter
- Kalibrere online måleudstyr til sortering
- Analyse og design af model for optimal råvareudnyttelse – input til planlægning og sortering
- Assistere ved etablering eller opdatering af klassificeringssystem, der er kundetilpasset og kost-effektiv
- Analyse af produktionsstrategi, kunde- og logistikkrav som grundlag for valg af sorteringssystem
Cases
- Den nye AutoFOM DK sikrer mere præcis kødprocentmåling og sortering
- CT-skanning på svineslagteriet – kun fantasien sætter grænser
- EU og kødprocenten
- Kalibrering af klassificeringsudstyr
- Beslutningsstøtte til slagterierne
- Lovende perspektiver med CT-skanning
- Hvordan skal svinet skæres for at give størst muligt udbytte?
Læs mere