Klimaskærm og vinduer - Lækageundersøgelser af membraner
Vælg side
I byggeriet indgår membraner af forskellig art i alt fra gulvkonstruktioner til tage. Deres funktion er at fugt- eller radonsikre konstruktionerne, men for at membranerne kan fungere og beskytte konstruktionerne, og dermed indeklimaet, skal de være 100% tætte. Selv små usynlige utætheder vil kunne resultere i fugtindtrængning, vandskade eller forhøjede radon niveauer i indeklimaet.
Det kan være af stor værdi at kende til eventuelle utætheder i en nyudlagt membran, før denne tildækkes af fx gulvbelægning, jord/grus, sedum eller lignende. Når først skaden er sket, kan følgeskaderne være store og udbedringen koste dyrt. Teknologisk Institut anbefaler derfor, at der udføres indledende kvalitetskontrol af div. membraner undervejs i byggeprocessen, for at forhindre en mere omfattende renovering senere når membranerne er tildækket.
Hvis skaden er sket, kan Teknologisk Institut dog også være behjælpelig med at lokalisere utæthederne efter, at der fx er udlagt sedum på et grønt tag uden, at den underliggende membran skal blotlægges på hele tagfladen. Derudover har konsulenterne på Teknologisk Institut erfaring med, at og vurdere omfanget af opfugtede områder af fx varme tage med utætheder i tagpapbelægningen.
Teknologisk Institut har en række forskelligt udstyr til lækageundersøgelse af membraner, og er gerne behjælpelige med at afklare hvilken metode, der er mest hensigtsmæssig i forhold til jeres opgave.
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
- Søgning efter utætheder i nyudlagte tagpapmembraner.
- Lokalisering og omfangsvurdering af opfugtning i varme tage.
- Lækagesøgning af grønne tage, både før og efter at der er udlagt sedum eller anden grøn belægning.
- Undersøgelse af fugt-eller radonmembraner i gulvkonstruktioner, men henblik på at lokalisere utætheder eller ringe vedhæftning.