Massiv satsning på nye danske robotsucceser
Pressemeddelelse publiceret den 15. oktober 2015.
Teknologisk Institut opruster nu sin satsning på robotteknologi. Det sker, når Instituttet udvider sine faciliteter i Odense med 70 procent med en nybygget innovationshal på 750 kvadratmeter. Robotinnovationshallen skal i tæt samarbejde med virksomheder og Odense Kommune skabe nye, innovative robotløsninger og endnu bedre vilkår for udvikling af dansk robotproduktion.
Spirende danske robotvirksomheder får nu assistance fra Teknologisk Institut og Danmarks robotby nummer ét, Odense. En ny innovationshal i Forskerparken i Odense skal sikre de perfekte rammer for, at nye, danske robotidéer kan vokse sig succesfulde i en buldrende, international branche.
- Den nye robothal cementerer Teknologisk Instituts position som et af Europas ledende robotinnovationscentre og vil sikre vide rammer for produktudvikling af nyskabende robotteknologi inden for industri, velfærd og service - helt fra idé til pilotproduktion. Helt konkret vil vi invitere lovende, nystartede robotvirksomheder indenfor til topmoderne udviklingsfaciliteter og rådgivning fra nogle af Danmarks bedste robot- og visioneksperter, siger centerchef Kurt Nielsen fra Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.
Flere danske, robotteknologiske eksportsucceser
- Odense har gennem de sidste 25 år manifesteret sig som Danmarks robotby nummer 1, og vi vil nu sætte yderligere blus på Danmarks robotvækst ved at tiltrække virksomheder og investorer til Odenses robotmiljø. Hvis vi skal fastholde konkurrencedygtig produktion i Danmark, skal den være mere effektiv, og her bliver robotter og automatisering en del af løsningen over de kommende år. Den udvikling vil vi i Odense gerne være med til at understøtte, siger Odenses borgmester, Anker Boye.
- Højteknologiske produkter og løsninger har en både lang og dyr udviklings- og testfase, inden produktet er klar til markedet, og det kan være svært at skaffe den nødvendige finansiering. Den barriere vil vi hjælpe virksomhederne over, fortæller forretningschef Mikkel Christoffersen fra Udvikling Fyn og fortsætter.
- De idérige virksomheder, der kommer gennem nåleøjet og får en plads i Odense Robotics StartUp Hub vil få stillet arbejdsfaciliteter gratis til rådighed og kan trække på ekspertise til produkt- og forretningsudvikling hos Teknologisk Institut og Væksthus Syddanmark. Udvikling Fyn/Odense Robotics vil bistå virksomhederne med at skabe kontakt til investorer og samle et advisory board, der skal give virksomhederne kompetent sparring. Med dette set up kan tech-iværksætterne koncentrere sig om det, de er bedst til: At udvikle et produkt eller en automationsløsning, som matcher et behov i det globale marked.
Odense Robotics er allerede i gang med screeningen af mulige 'beboere' til Odense Robotics StartUp Hub iblandt flere lovende virksomheder. Målet er at få to virksomheder inden for dørene i år, og yderligere fem i 2016.
Potentialet er stort
Den globale konkurrence inden for robotudvikling spidser i disse år til, så Teknologisk Institut har derfor også lagt vægt på at skabe en innovationshal, der giver mulighed for mere fortrolighedspræget udvikling. En del af hallen bliver afskærmet og aflåst så virksomheder trygt kan arbejde med og udvikle på teknologiske forretningshemmeligheder.
- Vi ønsker at sikre de bedste forudsætninger for dansk robotinnovation. Det indebærer også at beskytte de spæde idéer, før de er modne til det globale marked. Og potentialet for den gode idé er stort. Vi forventer, at robotbranchen vil vokse sig til tredobbelt størrelse inden for fem år, og vi tror, at Danmark her kan spille en afgørende rolle, siger Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut.
Den nye robotinnovationshal bliver officielt indviet af Odenses borgmester, Anker Boye, onsdag den 21. oktober 2015 med præsentation af banebrydende robotteknologi, offentliggørelse af Odense Robotics StartUp Hub samt et mix af danske og internationale oplægsholdere - heriblandt den danske robotvirksomhed, der fornylig blev solgt for 1,9 mia. kr., og Peter Marsh, tidl. redaktør på Financial Times og forfatter til "The New Industrial Revolution".
Yderligere oplysninger
Teknologichef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut, 72 20 22 11, kuni@teknologisk.dk
Forretningschef Mikkel Christoffersen, Udvikling Fyn, 30 12 06 97, mikac@udviklingfyn.dk
Borgmester Anker Boye, Odense Kommune, 65 51 10 00, ab@odense.dk