Medlemsinformation 2020 - Plast og Emballage - Medlemsinformation nr. 6 2020
Vælg side
LEDER: Vi nærmer os årsskiftet, og med udgangen af 1. halvår 2021, skal danskerne begynde at sortere husholdningsaffald i 10 nye fraktioner: Mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald (først fra 2022) samt drikke- og fødevarekartoner, restaffald og farligt affald. Baggrunden er naturligvis ønsket om at strømline og ensrette vores affaldsstrømme, så det bliver lettere at opfylde kravene til den cirkulære økonomi. 10 fraktioner gør alt andet lige sorteringen nemmere end eksempelvis kun fem fraktioner, men der er alligevel store udfordringer. Fx med blandingen af plast og papir. Hvad er løsningen for plastlamineret papir? Er det plast, papir eller noget helt tredje?
Læs hele lederen her: Plast og papir - en svær kombination
Du kan læse flere udvalgte artikler fra Medlemsinformation herunder, og læse hele magasinet i PDF-readeren i bunden af siden.
Verdens plastforbrug stiger! Det estimeres, at forbruget fordobles hvert tyvende - femogtyvende år. Europa anvendte 52 millioner tons plast i 2018 og det er sandsynligvis blevet til 100 millioner tons i 2040-50.
Læs hele atiklen her: Hvordan nedbrydes bioplast i naturen?
Plast og Emballage på Teknologisk Institut har udviklet gasbarrierecoating af plast- og papirbaserede emballager ved hjælp af plasmaforbedret kemisk dampaflejring. Derudover har vi muliggjort en speciel plasmaætsningsproces for at forbedre genanvendelse af flerlagsemballagematerialer.
Læs hele atiklen her: Plasmabehandling af plast og emballagematerialer på Teknologisk Institut
Antimikrobiel emballage kan bruges til at holde mikrobiel vækst i emballeret mad i skak og måske endda reducere tilsætningen af konserveringsmidler i selve fødevaren. Dette er grunden til, at interessen for at bruge antimikrobiel emballage vokser.
Læs hele atiklen her: Antimikrobiel emballage - muligheder og begrænsninger