
Mental sundhed
Der er i disse år et stort fokus på mental trivsel, særligt for børn og unge. Digitale løsninger rummer et stort potentiale, men hvordan sikrer vi, at de når ud til dem, der har mest brug for dem? Teknologisk Institut hjælper jer med at skabe værdi og finde de rette partnerskaber, der kan bidrage til at løse problemer indenfor mental sundhed.
Danskerne er udfordrede på deres mentale sundhed og trivsel, og det har store omkostninger – både på samfundsplan og for den enkelte. Det øgede samfundsfokus på mental sundhed har ført til udvikling af mange nye digitale løsninger, men det har vist sig vanskeligt at skalere dem til en større brugergruppe, der ellers kunne have gavn af dem.
Større udbredelse vil kræve, at offentlige og private organisationer samarbejder med relevante teknologileverandører om at udvikle langsigtede, datamæssigt sikre og etisk forsvarlige løsninger. Det kan du bl.a. læse mere om i vores rapport ’Digital mental sundhed’. Rapporten har nogle år på bagen, men de problemstillinger, den beskriver er (desværre) stadig meget aktuelle.
På Teknologisk Institut hjælper vi din virksomhed eller organisation med at udvikle digitale løsninger, der både kan skabe mere værdi for jeres brugere og automatisere jeres interne processer, hvilket kan frigøre ressourcer til andre formål. Vi hjælper dig også med at finde de rette partnere at samarbejde med.
Kortlægning og teknologiscreening
Der kan være mange teknologier at forholde sig til, når man som kommune eller NGO skal finde frem til den teknologi, der vil kunne løse det problem, I fokuserer på. Derfor hjælper vi jer, forud for selve udviklingsprojektet, med at kortlægge, undersøge og screene relevante teknologier.
Det gør vi for at sikre, at de tekniske løsninger, vi anvender i det endelige digitale koncept, er de rette til at opnå den funktionalitet og ydeevne, som jeres kunder og brugere efterspørger.
Når vi hjælper dig med at kortlægge og screene relevante teknologier til din fremtidige digitale løsning, kigger vi bl.a. på:
- Selve den tekniske løsning
- Datasikkerhed
- Brugerhensyn
- Forretningsmodeller
- Skaleringsmuligheder
Teknologisk Institut står desuden bag en af de første kortlægninger af digitale løsninger til fremme af mental sundhed og psykisk selvhjælp på dansk – det kan du læse mere om her:
Involvering af brugerne er centralt for projektets succes
Når vi arbejder med digitale udviklingsprojekter - også dem med mental sundhed som omdrejningspunkt - bruger vi Design Thinking-metoden til først at afdække jeres brugeres og kunders problemer og derefter til at generere idéer til løsninger.
To nøglefaktorer er afgørende for at lykkes med opgaven: et godt forarbejde og involvering af brugerne.
Dette indebærer bl.a.:
- at undersøge og forstå det rette problem
- at udvikle flere koncepter til løsning af problemet
- at teste og validere koncepterne med brugerne gennem tidlige og simulerede prototyper (pretotyper)
- at udvikle og samskabe en prototype, som i sidste ende skaleres til en færdig løsning
Et grundigt forarbejde og løbende involvering af brugerne i innovationsprocessen minimerer risikoen for fejlinvesteringer i dyre teknologiske løsninger, som ikke skaber værdi.
Vil I gerne hjælpe jeres kunder eller patienter med nye digitale services? Har I brug for hjælp til at kortlægge teknologier, drive et udviklingsprojekt og finde den rette løsning for både jer og jeres brugere og kunder?
Kontakt forretningsleder Martin Grønbæk Jensen på 72201775, magj@teknologisk.dk eller via kontaktformularen til højre, og få en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer videre.
Dem har vi hjulpet med at løse problemstillinger inden for mental sundhed gennem digitale teknologier og/eller partnerskaber:
- Case: Det Nationale Sorgcenter
Udvikling af koncept til datadrevet og digital forebyggelse af komplicerede sorgreaktioner.
Læs mere om projektet i vores rapport eller hos DigitalLead. - Case: Det Nationale Sorgcenter
Udvikling og test af nyt digitalt vidensunivers og koncept til sorghåndtering.
Se og afprøv det færdige koncept på sorgguide.dk. - Case: Danish Life Science Cluster
Samlede relevante aktører for at understøtte skalering af digitale sundhedsløsninger og bygge bro mellem kommuner og virksomheder gennem workshops og netværksmøder. Se præsentationerne her: