Mikrobiologisk sikre kødprodukter

Anette Granly Koch

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 39.

Mikrobiologisk sikre kødprodukter

Mikrobiologisk sikre kødprodukter

God holdbarhed og høj mikrobiologisk fødevaresikkerhed er krav som stilles til alle fødevarer. Med et solidt kendskab til rengøring, produktions flow, processer (saltning, fermentering, tørring, varmebehandling, emballering) og konservering er det let at dokumentere, at dine produkter lever op til disse krav.

Hvad kan Teknologisk institut hjælpe dig med?

  • Afklare om dine produkter/levnedsmidler er sikret mod vækst af sygdomsfremkaldende bakterier
  • Komme med anbefalinger til hvordan fødevarer sikres mod sygdomsfremkaldende bakterier
  • Beregne vækst af Listeria monocytogenes og Clostridium botulinum i kødprodukter
  • Gennemføre challengetest, hvor vækst hhv. drab af relevante bakterier undersøges i dit kødprodukt under produktionslignende forhold i vores pilot plant
  • Afklare årsag til fund af patogene/sygdomsfremkaldende bakterier i fødevarer f.eks. listeria eller salmonella
  • Anvise hvordan uønskede bakterier fjernes fra produktionsmiljø og fødevarer
  • Finde årsagen til dårlig holdbarhed  af kødprodukter og anvise hvordan det forbedres
  • Gennemføre holdbarhedstest, hvor kødprodukternes sensoriske, mikrobiologiske og kemiske kvalitet dokumenteres fra produktion til forbrug
  • Dokumentere hvordan mikrobiologiske risici udpeget i HACCP programmet kan håndteres

 

Artikler
Granly Koch, A (2020) Sousvide20.dk  Fødevaresikkerhed og sous vide i praksis

Granly Koch, A (2020) Sousvide20.dk  Fødevaresikkerhed og sous vide: typiske spørgsmål og svar