Mikrobiologisk sikre kødprodukter
God holdbarhed og høj mikrobiologisk fødevaresikkerhed er krav som stilles til alle fødevarer. Med et solidt kendskab til rengøring, produktions flow, processer (saltning, fermentering, tørring, varmebehandling, emballering) og konservering er det let at dokumentere, at dine produkter lever op til disse krav.
Hvad kan Teknologisk institut hjælpe dig med?
- Afklare om dine produkter/levnedsmidler er sikret mod vækst af sygdomsfremkaldende bakterier
- Komme med anbefalinger til hvordan fødevarer sikres mod sygdomsfremkaldende bakterier
- Beregne vækst af Listeria monocytogenes og Clostridium botulinum i kødprodukter
- Gennemføre challengetest, hvor vækst hhv. drab af relevante bakterier undersøges i dit kødprodukt under produktionslignende forhold i vores pilot plant
- Afklare årsag til fund af patogene/sygdomsfremkaldende bakterier i fødevarer f.eks. listeria eller salmonella
- Anvise hvordan uønskede bakterier fjernes fra produktionsmiljø og fødevarer
- Finde årsagen til dårlig holdbarhed af kødprodukter og anvise hvordan det forbedres
- Gennemføre holdbarhedstest, hvor kødprodukternes sensoriske, mikrobiologiske og kemiske kvalitet dokumenteres fra produktion til forbrug
- Dokumentere hvordan mikrobiologiske risici udpeget i HACCP programmet kan håndteres
Artikler
Granly Koch, A (2020) Sousvide20.dk Fødevaresikkerhed og sous vide i praksis
Granly Koch, A (2020) Sousvide20.dk Fødevaresikkerhed og sous vide: typiske spørgsmål og svar