Dansk håndsæbekoncentrat reducerer transportbehovet
To kvindelige iværksættere har sat sig for at reducere engangsplast og transportbelastningen inden for personlig pleje. De har udviklet et håndsæbekoncentratpulver, som både reducerer transportbehovet og plastikforbruget. Efter iværksætterforløbet hos Teknologisk Institut peger en miljøscreening på, at der potentielt kan opnås en CO2-besparelse på transporten af det færdige produkt på optil 92%, når der sammenlignes med en tilsvarende konventionel flydende sæbe, der transporteres samme afstand. Besparelsen er dog beregnet udelukkende på transporten af det færdige produkt og på basis af vægtforskellen mellem de to produkter, og der er derfor behov for yderligere beregninger for at kunne kortlægge produktets samlede miljøpåvirkninger.
Mix din egen sæbe
”Konventionelle flydende håndsæber er tilsat en masse vand, og vi har jo selv vand hjemme i vores vandhaner. Derfor tænkte vi, at det måske var muligt at udviklet et koncentrat, så forbrugerne selv kan mixe deres flydende håndsæbe derhjemme. Hvis man selv mixer en flydende sæbe på ca. 350 ml, anvendes 27 gram af vores pulver mod ca. 350 gram for tilsvarende mængde konventionelle flydende sæbe. Det reducerer således transportbehovet betydeligt. Vi har også designet en super fin genanvendelig dispenser, så husstanden undgår for meget plastikaffald,” fortæller Henriette Holmgreen Thorsen, partner i MyPureWay A/S. Sammen med forretningspartneren, Cathrine Axelbo Runov, har de deltaget i forløbet hos Iværksætterrådgivningen for at få sparring og dokumentation.
CO2-beregner, branding og fondsansøgninger
”Det er vigtigt for os, at vi både leverer et produkt af høj kvalitet og samtidig kan screene, at vores produkt er med til at nedsætte CO2-udslip i forhold til transporten. Dokumentation er afgørende, og derfor har vi været i et iværksætterforløb hos Teknologisk Institut. De har holdt os i hånden hele vejen – både i forhold til at få beregnet CO2-udslippet for transporten, men også i forhold til at få afklaret og bliver skarpere på vores eksistensberettigelse og brand-identitet. Ligesom vi har fået input til, hvad vi må sige i forhold til, hvad vi kan dokumentere. Derudover har de været meget hjælpsomme med inspiration til, hvor vi kan søge fondsmidler. På den måde har vi fået kickstartet vores iværksætterrejse. Nu skal vi i gang med at markedsføre og sælge produktet til hjemmemarkedet, men vi har også en klar ambitioner om at levere til udenlandske forbrugere. Og mon ikke også vi kan udvide sortimentet med andre interessante plejeprodukter på sigt,” siger Henriette Holmgreen Thorsen.
Om forløbet med Iværksætterrådgivningen på Teknologisk Institut
Teknologisk Institut giver dig mulighed for at udvikle din virksomhed og produkt gennem målrettede sessions/workshops. Vi har ikke kun fokus på den teknologiske del. Vi giver dig også sparring på andre væsentlige parametre for at du lykkes. F.eks. din forretningsmodel. Vi har mange års erfaring, og vi sætter alle vores faglige centre i spil for at hjælpe dig helt i mål. Hvis du er interesseret i at høre mere om vores iværksætterforløb, kan du ringe til Rune Rex på tlf. 72201153. Du kan også sende din ansøgning nu ved at hente følgende ansøgningsskema, udfylde det og sende det til Rune på rrx@teknologisk.dk. Derefter vil I senest efter 5 arbejdsdage få svar på, om I kan få et skræddersyet forløb hos os. Forløbet er gratis og inkluderer teknisk udvikling, rådgivning og sparring. Iværksætterforløbet hos Teknologisk Institut er finansieret af Otto Bruuns Fond og Nordeas Iværksætterfond.