NAO - Scenarier
NAOs mange funktioner og den ukomplicerede anvendelse gør den til et stærkt redskab inden for mange typer undervisning. Elever i folkeskolernes mindste klasser kan anvende forprogrammerede læringsprogrammer til at træne tal, bogstaver og sprog, og selv sammensætte simple programmer, mens de opbygger en forståelse for, hvad en robot egentlig er og ikke er.
Folkeskolens mellemste og ældste klasser kan anvende NAO bredt over alle fag og også tværfagligt med stor fordel. Der kan arbejdes med alt fra etiske dilemmaer, kropssprogets rolle i god kommunikation, fortolkning og præsentation af tekster og digte, skriftlig som mundtligt engelsk og meget andet inden for eksempelvis teknik og fysik.
På ungdomsuddannelserne kan der tages udgangspunkt i løsningsorienteret projektarbejde og matematik på alle niveauer ved anvendelse af de to kameraer og robottens mange sensorer. Universiteter verden over bruger allerede i stort omfang NAO både som platform til at lære programmering og til undervisning i diverse former for vision og andre robotrelaterede emner.
NAO er allerede udbredt til mange folkeskoler, ungdomsuddannelser og universiteter i såvel Danmark som resten af verden. Det giver en stor brugergruppe, og du kommer aldrig til at stå alene med de udfordringer, du må møde i brugen af NAO. Der er adskillige fora og støttegrupper, hvor der kan hentes inspiration til undervisningen såvel som teknisk hjælp, og kommunikationsplatformene er hele tiden under udvikling.
Teknologisk Institut afholder hvert år en dansk konference, hvor der er mulighed for at udveksle erfaringer og få nye inputs til dagligdagen med NAO.