Netværk for genbrug, genanvendelse og grøn omstilling i sundhedssektoren

Birgitte Østergård Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 25.

-

Netværk for genbrug, genanvendelse og grøn omstilling i sundhedssektoren

Genanvendelse af materialer er et enormt og nødvendigt indsatsområde for sundhedssektoren. Det handler både om grøn omstilling og om at frigøre ressourcer for et i forvejen presset personale. Vil du være med til at finde løsningerne?


Sundhedsvæsenets klimaaftryk er en brændende platform.

Der bruges enorme mængder ressourcer i driften af landets hospitaler og sundhedsinstitutioner. Mængden af for eksempel handsker, instrumenter, sprøjter og tekstiler, der kasseres efter én gangs brug, er et tydeligt eksempel.

Genanvendelse og genbrug af materialer er derfor et enormt og nødvendigt indsatsområde for sundhedssektoren. Heldigvis er omstillingen godt i gang. Ikke mindst fordi Danske Regioner har en ambitiøs strategi om at reducere hospitalernes CO2e-udledninger med 50 procent inden 2035.

En lang række teknologier skal i spil for at få dette til at lykkes – fra kendskab til og analyse af materialetyper, detektion og identifikation af emner, automatisk sortering og transport til metoder til for eksempel nedbrydning og sterilisering.

Teknologisk Institut driver derfor, i samarbejde med Odense Robotics, et netværk for genbrug og grøn omstilling i sundhedssektoren.

Netværket formidler behov og udfordringer fra slutbrugerne og skaber rum for udveksling og samarbejde mellem slutbrugere og virksomheder samt de deltagende virksomheder imellem. Derudover bidrager forskere og konsulenter fra Teknologisk Instituts mange forskellige kompetenceområder med den nyeste viden, som kan hjælpe den grønne omstilling på vej.

Der afholdes cirka tre netværksmøder om året samt en workshop, hvor vi går i dybden med en problemstilling.

Det er gratis at være medlem af netværket og at deltage ved de forskellige arrangementer, men tilmelding kræves.

Målgruppe

Virksomheder, der kunne tænke sig at medvirke til at automatisere, muliggøre og effektivisere genanvendelse af materialer fra sundhedssektoren.

Hospitaler og andre institutioner på sundhedsområdet, der ønsker videns- og erfaringsudveksling og samarbejdsrelationer inden for arbejdet med grøn omstilling.

-

Odense Robotics er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse